Da bi privukli turiste niški hotelijeri na dva noćenja nude jedno gratis

Kako bi privukli što više domaćih i stranih turista u Niš u ponudi hotelijera biće jedinstven paket aranžman, a to znači da će, kako kaže v. d. direktorka niške Turističke organizacije Dragana Petković, za dve uplaćene noći posetioci imati i jedno besplatno noćenje.

Napominje i da je ideja da se objedini ponuda svih turističkih agencija, ugostitelja i hotelijera, te će se, istakla je ona, zajednički prezentovati u časopisima koji se prosleđuju putnicima na avio-letovima, a koji kao dolaznu destinaciju imaju grad Niš.

Pandemija virusa korona je zaustavila razvoj turizma, pogotovo prošle godine, a na koji način da u Niš, kao i u ceo jugoistok Srbije dođe više turista razgovarali su predstavnici lokalne samouprave i Turističke organizacije Niš sa ugostiteljima, hotelijerima, kao i radnicima turističkih agencija.
Jedan od zaključaka, kako je navela Petkovićeva, jeste i nova ponuda hotelijera, pa je pozvala sve zainteresovane da posete treći grad po veličini u Srbiji koji je, kako je rekla, sada bezbedan zbog velikog broja vakcinisanih građana.
turizam

– Upravo smo dogovorili, da će svi hotelijeri zainteresovanim turistima i posetiocima našeg grada ponuditi jedan paket aranžman za dve uplaćene noći jedno noćenje besplatno, odnosno gratis. Sve to ćemo morati, naravno, mnogo više da prezentujemo – navela je Petkovićeva.

To znači da će turističku ponudu Niša prezentovati u nacionalnim časopisima, na društvenim mrežama, portalima, preko medija, a kako je istakla u izradi je i sajt TON-a koji bi trebalo da upotpuni ponudu.
– Mislimo da ćemo da plaćenim reklamama našeg sajta i naravno povezivanjem sa rezervacionim sistemima kao što je to “booking” i neki drugi rezervacioni sistemi povćeati našu ponudu i vidljivost naravno našeg grada, a upravo je danas započeta ideja da se objedini ponuda svih turističkih agencija, hotelijera, ugostitelja i da se zajednički prezentujemo u časopisima koji se prosleđuju putnicima na dostupnim avio-letvima koji za dolaznu destinaciju imaju grad Niš – objasnila je ona.

Direktorka TON-a potvrdila je da ove godine Nišlije i turiste očekuju festivali i manifestacije, kao što je Nišvil, a septembra i Evergrin, u pripremi su i Filmski susreti i Međunarodni studentski festival folklora.

– Organizatori pojedinačnih koncerata i manjih manifestacija će se oglašavati i pozivati sve ljubitelje muzike u naš grad, ali ne samo muzike, imamo veliki broj planiranih sportskih dešavanja u našem gradu i okolini. Zadatak je da pre svega pozovemo domaće turiste u naš grad, da ih pozovomo na sve festivale, da im ponudimo aktivan odmor – dodala je.

Izvor: https://www.turistickizurnal.com/

Foto: Pixabay.com