Divlji konji Bosne i Hercegovine

Ukoliko vas put nanese u Bosnu i Hercegovinu, nemojte propustiti možda i najvredniji sadržaj grada Livna. U pitanju je jedno krdo divljih konja koje slobodno luta prostranstvima ove lepe zemlje
Ispod planine Cincar pored grada Livna, postoji jedan neverovatan prirodni fenomen. Upravo tu se nalazi nešto što se ne može videti više nigde na čitavom evropskom kontinentu. Ovde slobodno žive divlji konji.

Ovi konji su nekad bili domaći, i imali su svoje vlasnike. Njih su su pre nekoliko decenija vlasnici pustili u divljinu, i danas ih ima više od 600. Iako su sredinom prošlog veka bili prepušteni sami sebi, danas to nije slučaj. Danas o njima brine planinarsko društvo Borova glava i Opšina Livno.

U Bosni i Hercegovini se nalazi i najskuplji vodopad na svetu, saznajte više.
Prolaznici konje uglavnom viđaju u manjim grupama, ali ponekad ih bude i po nekoliko desetina. Danas postoje organizovane turističke ture obilaska ovih divljih lepotana, što je natoplija preporuka. Ovi konji, divlji i prelepi, učiniće vam dan lepšim sigurno. Sam prizor je neverovatan, čini se kao da to nije zemlja našeg regiona, već Mongolija ili divlja Argentina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/

Video: YouTube-Helifilm