Dubrovnik je najbolja kongresna destinacija u Evropi

Specijalizovani magazin za poslovni turizam Kongres Magazine je i ove godine objavio prestižnu listu najboljih kongresnih destinacija, a Dubrovnik se našao na samom vrhu liste
Kongres Magazine je objavio listu najboljih kongresnih destinacija Srednje i Jugoistočne Evrope „Meeting Experience Index 2021“ u okviru koje je Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji do 1200 učesnika. Na listi se još nalaze Split, Opatija, Rovinj i Šibenik, koje su uvrštene među najbolje destinacije u istoj kategoriji.

U okvirima globalne pandemije poslovni turizam jedan je od sektora turističke ponude koji je najviše imao problema, i ova nagrada Dubrovnika i ostalih hrvatskih destinacija od velikog su značaja u daljem pozicioniranju Hrvatske kao destinacije za poslovna putovanja, istakao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Kongres Magazine je izdvojio osim Dubrovnika i ostale destinacije u Evropi, Beč je proglašen najboljim u kategoriji za više od 2000 učesnika, Talin u kategoriji do 2000 učesnika, Bohinj u kategoriji do 700 učesnika, dok je Prag proglašen najboljim u kategoriji „Nova Evropa“.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/