FIJET Srbija – Udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu, prvi put dodelio novinarske nagrade “Milorad Rajčević”

LOZNICA – BANJA KOVILJAČA

21.12.2023. FIJET Srbija- Udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu, prvi put je dodelio novinarske nagrade “Milorad Rajčević” stranim i domaćim novinarima nakon javnog konkursa.

Nagrade u vidu plakete s likom Milorada Rajčevića i povelje, prvog srpskog svetskog putnika i putopisca dodeljene su: Maji Zagoričnik iz Slovenije za tv reportažu o LILALO festivalu, Goranu Gazdeku iz Hrvatske za priču o Golupcu na Dunavu i Smiljani Popov iz Srbije, autorki serijala “Beograd za početnike” za reportažu o Staroj Pazovi.
Uz nagradu, stranim novinarima turističke organizacije Beograda i Novog Sada poklonile su i vaučere za boravak u ovim gradovima u toku naredne godine.

FIjet je dodelio i dve povelje
“Milorad Rajčević”: Gordani Momčilović za reportažu “Antička Mediana u Nišu” i Draganu Todoroviću za autorski tekst ” Vinske manifestacije i jedinstvena turistička destinacija Arandjelovac-Topola”.

Dodeljena je i jedna posebna zahvalnica, Gradu Loznica za podršku razvoju
turističkog novinarstva.

Nagrade je uručio Djordje Mihajlović, predsednik FIJET Srbija.

Novinari FIJET Srbija i gosti obišli su u toku dana i prelepo okićenu Loznicu u predprazničnom raspoloženju, a dodela nagrada i svečana večera u hotelu PODRINJE, koji će ubrzo primiti i prve goste, samo su bili ukras prelepog boravka u Podrinju.
FIJET Srbija je deo svetske asocijacije turističkih novinara i pisaca u turizmu koje je pod nazivom FIJET INTERNATIONAL osnovano još 1954. godine u Parizu.

Autor i Foto: Đorđe Mihajlović