Gradska plaža Sremske Mitrovice neodoljivo podseća na obalu mora

Popularna mitrovačka plaža Brioni, za čije ovogodišnje održavanje i uređenje je izdvojeno 17 miliona dinara, od ove sezone je još opremljenija i pruža više aktivnosti za posetioce.

Peščana plaža, koja je dobila neformalan naziv Brioni, po poznatom hrvatskom ostrvu, nalazi se na obali reke Save, uokvirena je travnatim površinama i prirodnim hladom. Opremljena je ležaljkama, kabinama za presvlačenje, tuševima. Obezbeđena su besplatna parking mesta za automobile, motore i bicikle.

Plaža se godinama uređuje za svaku sezonu, a sadržaji se u skladu sa potrebama i aktuelnim trendovima dopunjuju, što ovu mitrovačku oazu čini sve posećenijom. Zbog čega je mnogi posetioci svrstavaju u jednu od najlepših plaža u Srbiji.

Plaža Brioni

Na samoj plaži nalaze se kafići i restorani, tereni za odbojku na pesku, fudbal, košarku, kao i brojni sportsko-rekreativni sadržaj za najmlađe posetioce.

Ulaz na plažu je besplatan.

Spasilačka i lekarska ekipa su prisutne tokom cele sezone, koja traje od 10. juna do 10. septembra.

Sremska Mitrovica

Sremska Mitrovica noću

Sremska Mitrovica je grad bogat istorijom, koja je ostavila neizbrisiv trag. Tako se od Mitrovčana uvek može čuti, kako sa ponosom ističu, da je njihov grad, tada Sirmijum, bio jedan od četiri prestonice Rimskog carstva.

Carska palata

Ovaj mali sremski grad, zasigurno ima šta i da ponudi. Oni koji se odluče da posete Sremsku Mitrovicu, pored gradske plaže i iskopina iz perioda Rimskog carstva, mogu posetiti Avarski pojas i Sunčani sat.

Olakšavajuća okolnost je što je Mitrovica mali grad i sve ove znamenitosti mogu se obići peške.

Po obodima teritorije Sremske Mitrovice nalazi se Nacionalni park Fruška Gora i Specijalni rezervat prirode Zasavica, udaljen pola sata vožne od centra Sremske Mitrovice.

Most Svetog Irineja koji spaja Sremsku i Mačvansku Mitrovicu, sa svoja 262, 5 metra, bio je najduži viseći pešački most u Evropi do 2017. godine, kada je otvoren most u Švajcarskoj dužine 494 metra.

Most Svetog Irineja

Za one koji se odluče da posete Sremsku Mitrovicu u period od 14. do 15. avgusta, imaće priliku da obiđu i međunarodni festival folklora Srem Folk Fest.

Izvor: https://www.turistickizurnal.com/

Autor: B. S.

Foto: Turistička organizacija Sremske Mitrovice