HORES traži još 100.000 turističkih vaučera

HORES Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede uputilo je inicijativu ministarstvu turizma za još jednu podršku hotelsko-ugostiteljskoj privredi dodelom dodatnih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.
U saopštenju HORES-a se navodi da inicijativu upućuju imajući u vidu da se epidemiološka situacija u našoj zemlji popravlja i da je zbog organizovane imunizacije broj obolelih i preminulih sve manji, a normalizacija života i početak oporavka turizma i hotelijerstva na vidiku.

Uvođenje turističkog vaučera je imalo pozitivan ekonomski efekat na razvoj hotelijerstva i turizma, a umnogome su značili i pružaocima turističkih usluga, koji su i na taj način dolazili do sigurnih prihoda. S obzirom na to da su hotelijeri i ugostitelji pružali svoje usluge velikom broju domaćih turista samim tim je i produžena letnja turistička sezona, navodi se u saopštenju HORES-a.

Kako su ove godine stvoreni uslovi da naši građani godišnje odmore mogu da provode u Grčkoj, Egiptu, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, može se očekivati pad broja noćenja u domaćim turističkim destinacijama, pa HORES predlaže da se limit sa sadašnjih 70.000 poveća na 90.000 dinara, što bi obezbedilo veću zainteresovanost građana da godišnje odmore provedu i u hotelima Srbije. Takođe, smartaju u HORES-u, povećanjem limita na pravo korišćenja turističkog vaučera za subvencionisani smeštaj povećala bi se zainteresovanost za hotelski smeštaj, budući da su do sada najviše koristi imali pružaoci usluga u privatnom smeštaju.

Da podestimo, Vlada Republike Srbije je prvobitno dodelila 100.000 te naknadno još 20.000 vaučera, koji su podeljeni za manje od tri sata. To je, poručuju iz Horesa, još jedan dokaz o velikom interesovanju, ali i velikoj potrebi dodele dodatnih turističkih vaučera kojom bi još veći broj građana bilo podstaknut da odmor provede u Srbiji.

Izvor: Revija Uno

Foto 1: Revija Uno

Foto 2: www.primastark.com

Foto 3: Odeon World Travel

Foto 4: Explore Novi Sad