Istra i industrija venčanja

Istra Wedding MeetUp je skup koji je na jednom mestu okupio brojne stručnjake iz industrije venčanja iz Hrvatske i predstavnike lokalnih turističkih zajednica. Glavna tema bila je budućnost Istre kao nove destinacije za organizaciju venčanja, što je veoma aktuelan trend u svetu
Prvi Istra Wedding MeetUp održan je 14. oktobra u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije u saradnji sa agencijom WeddingsInCroatia, StudioBrzak weddings&events, Lepor Weddings i Flammeum weddings&events.

Takozvani „wedding business“ je rastući trend u svetu, a sve češće se javlja i u zemljama našeg regiona. U Istri su to prepoznali, iako još uvek Hrvatska nije afirmisana u svetu kao destinacija koja nudi tako specijalizovane sadržaje.
Industrija venčanja je izuzetno kompleksna disciplina poslovanja koja zahteva učešće još najmanje nekoliko delatnosti kako bi bila uspešna i prepoznatljiva kao kvalitetan „wedding-product“, kako se u svetu naziva.

Županijska turistička zajednica je potvrdila da je ovaj proizvod izuzetno bitan za Istru, i novi projekti koji su pokrenuti u okviru wedding segmenta Istre podrazumevaju novi stilizovani photo&video shooting, svetski poznate organizatore venčanja i ostale aktivnosti vezane za samu organizaciju događaja. Neophodno je takođe i promovisanje istarske ponude venčanja u domaćim i stranim medijima, navode u Turističkoj zajednici Istarske županije.

Osnovna ideja iza ove akcije jeste povećavanje prihoda lokalnih zajednica, kao i obezbeđivanje turističkih sadržaja i ponude Istre koji neće zavisiti od turističke sezone.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/