Jeste li čuli za gin koji menja boju?

Upoznajte Ivu i Nevena! Imaju super priču koja menja boju čim joj dodate malo tonika
Iva i Neven Jercel odlučili su da stvaraju nešto drugačije. Ovaj samoborski par koji je već deset godina u braku, obožava putovanja, druženja ali svakako i fina pića. Iva i Neven bave se proizvodnjom gina koji menja boju.

Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (klek) i korijander koji su razlog drvenaste note. Koristimo još i gorku narandžinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu, kao i muškatni oraščić i klinčić. Nećemo odati sve sastojke, neka nešto ostane i tajna“, kazala nam je Iva koja se sa suprugom odlučila na ovu zanimljivu proizvodnju.

Ipak, mnoge zanima na koji način gin menja boju i koje sve boje može promeniti?
„Glavni i najvažniji sastojak po kojem je Iguana gin prepoznatljiv jesu cvetovi plavog graška. U procesu maceriranja cvetovima plavog graška, odležani enzimi u boci, zaslužni su za predivnu indigo plavu boju gina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osetljiv na PH kiselost i u dodiru sa tonikom (ukoliko tonik ima kiselosti) dolazi do promene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju. Ukoliko se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promena boje je zagarantovana. Čarolija boja ide od svetle pinky do tamnije pinky, u zavisnosti od količine gina u čaši“, otkrio je Neven koji je mnogima poznat i kao bivši bokserski reprezentativac Lijepe Naše.

Wow efekt Iguana gina je zagarantovan. Ovo je piće postalo ultimativni hit, a kako saznajemo posebno ga vole žene. Njih najviše oduševljava promena boje, dok muškarci s lakoćom padaju na ukus.
Iguana gin i sve njegove boje možete pratiti i na društvenim mrežama Instagram i Facebook i na njihovoj web stranici.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/