‘KISS FOOD FEST’ ZA VIKEND DONOSI RAZNOVRSNU GASTRO PONUDU

Prvi trodnevni festival hrane u Kiseljaku pod nazivom “Kiss food fest” počet će u petak, 12. i trajat će do nedjelje, 14. kolovoza na Trgu kneza Radoje.

“S nestrpljenjem iščekujemo još jedan vikend u Kiseljaku. Nakon događajima iznimno bogatog ljeta, na red je došao i ‘Kiss food fest’. Idući vikend uopće nema potrebe da kuhate jer će na festivalu biti sasvim dovoljno raznovrsne hrane za sve posjetitelje”, poručili su organizatori.

Dodaju kako je planiran i glazbeni program tijekom kojeg će prve večeri nastupiti sarajevski tamburaši, dok će u subotu u večernjim satima nastupiti bend “Hey Joe”, a u nedjelju “Neo stereo”.

Festival će ponuditi bogatu ponudu uglavnom “street food hrane” kroz sva tri dana, kao i nekoliko posebnih programa.

“Tako će u petak u sklopu festivala biti promovirana i kiseljačka pogača s krušnom peći postavljenom na Trgu. U program su se uključili i kiseljački pekari s ciljem podrške festivalu, ali i promociji pogače. U subotu će pak poseban naglasak biti na tradicionalnim jelima, od maglica, sarme, pite i brojnih drugih jela koja će biti dijeljena besplatno kao i kiseljačke pogače dan ranije”, pojasnili su.

Dalje navode kako se u nedjelju nastavlja standardni program s naglaskom na zabavu za najmlađe.

“Tako će već od 17 sati biti upriličen kutak za djecu s besplatnim palačinkama i Podravkinom Lino Ladom, maskotama i poklonima. Osim zanimljive gastro ponude, nitko neće ostati žedan. Priliku za promocijom iskoristit će i domaći vinari te će svi posjetitelji imati priliku upoznati se i s nekoliko kiseljačkih vinarija”, podvukli su organizatori.
Na kraju su istaknuli kako program u petak i nedjelju počinje od 17,a a u subotu od 18 sati.

Inače, prvi “Kiss food fest” organizira Udruga “Šareno brdo” uz potporu Općine Kiseljak te brojnih drugih partnera.

Sve će budnim okom pratiti poznata kuharica Senka Zahirović, a osim stručnog žirija u ocjeni najboljih sudionika sudjelovat će i sami posjetitelji, stoji u najavi.

Izvor: https://www.bhputovanja.ba/
Foto: https://www.bhputovanja.ba/