Moguće uspostavljanje čarter letova iz Banjaluke za Egipat

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je juče u Banjaluci sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Jaserom Abdelrahmanom Ali Sorourom.

Tema sastanka bilo je povezivanje turističke privrede Republike Srpske i Egipta, sa posebnim osvrtom na mogućnost uvođenja čarter letova iz Banjaluke za egipatska ljetovališta.

Sastanku su prisustvovali i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić, sekretar Udruženja trgovine i turizma u Privrednoj komori Republike Srpske Dragana Šobot i predstavnici Asocijacije turističkih agencija Republike Srpske Zoran Preradović i Mladen Račić, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Ambasador Sorour je prisutne upoznao sa planiranim aktivnostima iz oblasti turizma koji čini izuzetno važan dio privrede Egipta, s obzirom da ova država posjeduje izuzetne turističke potencijale koji su godinama prepoznati od strane turista iz Republike Srpske.

Predstavnici Republike Srpske iskazali su spremnost da u narednom periodu preduzmu aktivnosti na kreiranju posebnih aranžmana i paketa putem kojih bi ponudu Republike Srpske predstavili na egipatskom tržištu.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu organizovane konferencije na kojima će učestvovati predstavnici turističkog sektora Republike Srpske i Egipta, na kojima će biti prezentovane ponude dvije zemlje, te razmotreni konkretni modeli saradnje za naredni period.

Izvor: https://www.turistickizurnal.com/

Foto: Pixabay.com