Nemačka pica, neobično i ukusno

Iako su kobasice tradicionalno omiljeno jelo kod Nemaca, oni se rado opredeljuju i za još jedan klasik ulične hrane koji se neočekuje od njih, bar ne na „prvu“
Nemačke pice su uglavnom manje, i poznate su pod mnogim imenima, dinnele, dünnele, na severu zemlje ih čak zovu i flammekueche. Osim pečenog testa, one nemaju baš mnogo sličnosti sa svojom italijanskom rođakom, razlikuju se u dodacima koji idu preko testa.

Često se pripremaju u vreme uličnih proslava, testo je napravljeno od običnog brašna, a na vrh dolaze luk, kiselo mleko, slanina, praziluk, sir ili neki drugi tipično nemački preliv. Ono što je specifično za pekare u kojima se pripremaju jeste neverovatan miris pečenog luka i šunke iz rerne koja najavljuje nešto jako ukusno!

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/

Video: YouTube-My Name Is Andong