Otvara se prvi restoran sa robotima u Hrvatskoj

Iako ugostitelji imaju vrlo težak period iza sebe, njima sigurno ne manjka ni ideja ni energije za novi početak. Takav slučaj je zabeležen i u Hrvatskoj, gde se otvara jedan sasvim poseban ugostiteljski objekat
U septembru se otvara robotski restoran u Zagrebu, prvi restoran takvog tipa u ovom delu sveta. Ceo restoran će moći da se kontroliše i prati putem mobilne aplikacije, a postupak naručivanja hrane je potpuno isti kao i kod klasičnih restorana sa self-ordering pultom.

Bots & Pots je ime restorana koji će imati pet velikih robota koji će spremati jela gostima. Hrana se naruči, roboti automatski dobiju narudžbinu i zadatak za spremanje. Postoji osoba koja je zadužena da ih održava, ona pakuje sveže namirnice u robote, koje robot kasnije priprema.

Sistem restorana će u potpunosti biti digitalizovan, od same nabavke namirnica pa do narudžbina gostiju. Kada je koje jelo gotovo, šta od namirnica nedostaje u restoranu biće odmah javljeno nabavci.

Roboti-kuvari neće ugroziti struku, oni će pripremati hranu koju će konobar poslužiti, i dodati onaj nezaobilazni “ljudski faktor” celom iskustvu.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/