Predstavnici medija i influenseri iz Kine obilaze Srbiju

Turistička organizacija Srbije i nacionalni avio-prevoznik Air Serbia u periodu od 22. do 27. aprila 2023. godine, organizuju dolazak u Srbiju prve grupe predstavnika medijskih kuća i influensera iz Kine, nakon što se Kina otvorila za putovanja i Srbija se našla na listi destinacija gde su omogućena grupna putovanja.

  • Radujemo se što smo u prilici da ugostimo urednike medijskih kuća Beijing News (60 miliona korisnika aplikacije) i uticajnog website www.chinanews.com (400 miliona korisnika), direktora modnog časopisa i autora putopisnih reportaža (tiraž preko 100.000 primeraka), glavnog i odgovornog urednika nove i već jako popularne medijske grupe iz Tijendžina ( 20 miliona korisnika aplikacije), kao i direktora najuticajnijeg medija iz turističke privrede – China Travel Trade Media – poručuju iz TOS-a.
  • U želji da obezbedimo raznovrsne objave i da na najlepši način prenesemo doživljaje iz Srbije ugostili smo i dva uticajna influensera, g-din Zhen Liu koji ima skoro 6 miliona pratilaca na Weibo platformi, i g-đa Ping Guo, poznati fotograf i pisac sa 1.2 miliona pratilaca na Weibo mreži – navodi se u saopštenju.

Grupa novinara i influensera dolazi u obilazak Srbije, nakon grupe uticajnih organizatora putovanja iz Kine početkom aprila, proćiće iste itinerere sa ciljem da kroz svoje objave i lična iskustva dodatno pojačaju promociju i plasman naših destinacija na turističkom tržištu Kine.

Obićiće Taru, Zlatibor, Uvac, Golubac, Frušku Goru, Beograd i Novi Sad, provozaće se Šarganskom osmicom, i uživati u našoj autohtonoj i autentičnoj gastronomskoj ponudi.

Izvor: Turistički svet

Fotografija: TOS