Promocija Tivta i Crne Gore u Nišu – Od sredine juna i direktna avionska linija između dva grada

Turistička organizacija Tivat u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, predstavila je u Nišu turističku ponudu grada, ali i cijele Crne Gore. Događaj je iniciran uspostavljanjem prijateljske saradnje između Opštine Tivat i Grada Niša, i svojevrsna je najava direktne avio linije na relaciji Niš – Tivat koja se očekuje sredinom juna.

Kako je saopšteno iz TO Tivat, u centru Niša organizovan je promotivni događaj, građanima su dijeljeni promotivni materijali, a organizovano je i nagradno izvlačenje, pa su oni najsrećnije ruke osvojili ljetovanja u Crnoj Gori.Direktorica TO Tivat Danica Banjević pozvala je Nišlije da dođu u Tivat i Crnu Goru.

– Vi ste se uželjeli mora, a more se uželjelo vas – porčila je.

Ona je istakla da je u Crnoj Gori 2019. godine boravilo preko 400.000 turista iz Srbije, a samo linijom Niš -Tivat došlo je 7.500 gostiju.

– I javni i privatni sektor preduzimaju sve mjere kako bi se turisti u Crnoj Gori osjećali bezbjedno. Usvojeni su sigurnosno-zdravstveni protokoli. Direktna avio-linija omogućava da se do mora i odmora stigne za manje od sat vremena – kazala je Banjević.
Na svečanoj večeri kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Niša, turističke privrede i medija, goste je u ime domaćina pozdravio i predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović napominjući da su stvoreni preduslovi za što jednostavniji dolazak na crnogorsko primorje.

– Turisti koji dolaze u Crnu Goru, u slučaju potrebe, biće zdravstveno zbrinuti. Poznati su zdravstveni protokoli. Za ulazak u zemlju nije potreban PCR test. Lokalne uprave i Vlada Crne Gore potrudili su se da turistička sezona prođe u najboljem redu – rekao je.

On je pozvao građane Niša da posjete Crnu Goru i Tivat, i najavio da će promocija Niša u Tivtu biti održana u septembru.

U nekoliko većih gradova u Srbiji u toku je tzv “Road show” kampanja, u kojoj učestvuju lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Bara i Tivta, pa će slični promo događaji biti organizovani narednih dana u Beogradu i Novom Sadu.
Aktivnosti Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, sa velikim interesovanje ispratili su niški mediji. Predsjednik opštine Željko Komnenović gostovao je na niškoj televiziji Zona Plus zajedno sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski. Direktorica TO Tivat i menadžerka Nacionalne turističke organizacije Ljiljana Čukić gostovale su na Niškoj televiziji, a događaje je ispratila i televizija Belle Amie.

Izvor: https://www.turistickizurnal.com/
Foto: Pixabay.com