Promocija turističke ponude Beograda u Sofiji

Turistička ponuda Beograda Visit Belgrade predstavljena je u Solunu pred članovima diplomatskog kora, uprave grada Soluna i solunske regije na čelu sa gradonačelnikom Konstantinosom Zevrasom.
Promociji su prisustvovali zamenica predsednika skupštine Beograda Andrea Radulović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković, direktorka Muzej grada Beograda Jelena Medaković, kao i brojni predstavnici medija i turističke privrede.
Prisutnima se obratila generalni konzul Republike Srbije Jasmina Milačić koja je pozdravila prisutne i poželela dobrodošlicu svim gostima, i tom prilikom istakla važnost saradnje dve prijateljske zemlje.
Gradonačelnik Soluna, Konstantinos Zervas, ukazao je na potrebu kontinuirane saradnje dva grada, kao i na uzajamnu podršku u promociji i razvoju turizma, privrede i kulture.
Zamenik direktora Turističke organizacije Beograda, Slobodan Unković, upoznao je prisutne sa ubrzanim razvojem Beograda na polju infrastrukture, izgradnje novih ambijentalnih celina, od kojih se posebno izdvaja Belgrade Waterfront, rekonstrukcija trgova i ulica, gde se posebno ističe uređenje Savskog trga i podizanje spomenika Stefanu Nemanji, utemeljivaču srpske države.
Takođe, poseban akcenat stavljen je na saobraćajnu infrastrukturu i početak izgradnje beogradskog metroa.
“Beograd danas ima 120 hotela i preko 10.000 kreveta u kategorizovanom privatnom smeštaju, nekoliko stotina atraktivno uređenih kafea, restorana i klubova, koji spremno, a u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i merama povodom pandemije kovid-19 očekuju domaće i inostrane goste”, kazao je Unković. Kako je istakao, prisutni su detaljno informisani o celokupnom programu za vreme manifestacije “Beogradska zima” sa akcentom na novogodišnje i Božićne praznike.
O kulturno istorijskoj baštini i zanimljivostima govorila je direktorka Muzeja grada Beograda, Jelena Medaković, koja se ovom prilikom obratila na grčkom jeziku na oduševljenje svih prisutnih.
Ljiljana Alajbegović iz TOB-a zvanično je najavila studijsku posetu grčkih medija i agencija Beogradu u proleće 2022. godine.
Gostima su prikazani i promo filmovi, koji su na slikovit način približili turističke potencijale naše prestonice. Celokupan događaj su najavili i propratili istaknuti grčki mediji na čelu sa Omorfa Taksidia.

Izvor: Turistička organizacija Beograda; Revija Uno

Foto: Turistička organizacija Beograda; Revija Uno