Specijalna nagrada za LILANJE U LOZNICI na Tourfilmu u Zagrebu

Turistička organizacija grada Loznice dobila je specijalnu nagradu u kategoriji etnografija i društvo za film „Lilanje u Loznici“ na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Zagrebu (Zagreb Tourfilm Festival) koji je održan od 12. do 15. oktobra 2022. godine.

Ovaj festival nagrađuje filmove i audiovizuelne produkcije koje promovišu turizam, i okuplja turističke stručnjake i sve one koji vole da istražuju destinacije širom sveta. Pripada Međunarodnom komitetu festivala turističkog filma – CIFFT čiji rad podržava Svetska turistička organizacija – UNWTO.
Za nas je velika čast da smo se našli u zvaničnoj selekciji turističkih filmova iz celog sveta (106 filmova iz 31 zemlje sveta, konkurisalo je više od 250 filmova) koji su prikazani u toku festivala u KAPTOL BOUTIQUE CINEMA. Svečana dodela nagrada organizovana je u hotelu „Esplanade“, nama je nagradu uručila direktorka festivala, Spomenka Saraga lično.
Film „Lilanje u Loznici“ je već bio u zvaničnoj selekciji na sedam međunarodnih festivala turističkog filma (Međunarodni festival turističkog filma u Crnoj Gori, Međunarodni festival turističkog filma u Gaziantepu, Turska, Međunarodni festival turističkog filma u Zagrebu, Hrvatska, Festival umetničkog i turističkog filma, Portugalija, Festival turističkog filma, Amorgos, Grčka, Filmski festival, London, Velika Britanija, Međunarodni festival turističkog filma, Sarajevo, BiH, Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma – SILAFEST) na kojima smo osvojili 2 nagrade na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Gaziantepu u Turskoj i na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Crnoj Gori, a ova u Zagrebu je treća. Tizer filma možete pogledati na: linku:https://www.youtube.com/watch?v=byqLQ4InKzE
Učestvovanje na ovakvim festivalima ima ogroman značaj za promociju turističkih potencijala i turističkih proizvoda kao i samog grada Loznice.
Takođe, na Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ u Kruševcu koji je održan 12. oktobra 2022. osvojili smo 2 nagrade i to srebrni „Kofer slova“ za audio-video publikaciju – promotivni video „Tršić – kandidat za najbolje turističko selo na svetu“ i bronzani „Kofer slova“ za višelisnu turističku publikaciju do 50 strana – Turistički vodič.

Snežana Perić, direktor TOG Loznice
Izvor: https://www.topsrbija.com/
Foto: https://www.topsrbija.com/