Turistička oganizacija Zlatibor dobitnik „Turističkog cveta” za 2023. godinu

Turistička organizacija Zlatibor dobitnik je prestižnog priznanja „Turistički cvet“ za 2023. godinu, u kategoriji Turistička organizacija. Na svečanoj ceremoniji, upriličenoj 6. decembra u event centru „Just & Lobby“ u Beogradu, Turističkoj organizaciji Zlatibor uručena je ova nagada, čime je odato priznanje za dugogodišnje napore, inovacije i posvećenost razvoju turizma Zlatibora.
Nagrada „Turistički cvet“, koju svake godine dodeljuje Nacionalna turistička organizacija, potvrda je izvanredne predanosti u radu i velikog doprinosa koji Turistička organizacija Zlatibor daje razvoju destinacije. “Turistički cvet” predstavlja jedno od najcenjenijih priznanja u turističkoj industriji, ali za Turističku organizaciju Zlatibor to je više od priznanja. To je potvrda neumornog truda i ulaganja u stvaranje izuzetnog turističkog iskustva. Potvrda prave vizije i jasnih ciljeva koji su doveli do podizanja kvaliteta turističkog doživljaja na jednoj od najlepših planina Srbije.
U godini u kojoj je Zlatibor obeležio 130 godina svoje turističke tradicije, stiglo je i ovo značajno priznanje. Za Turističku organizaciju ovo je veliki podstrek, ali i obaveza da istim intenzitetom nastavi da proširuje i unapređuje turističku ponudu „zlatne“ planine.
Nagradu je primio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, koji se u svom obraćanju zahvalio svima koji su doprineli da Zlatibor danas bude jedna od najposećenijih destinacija Srbije. „Izuzetna je čast da u godini u kojoj beležimo istorijske rezultate za turizam Zlatibora primimo ovako značajnu nagradu. Ovu nagradu dobijamo od organizacije koja na najbolji mogući način radi svoj posao, sve nas predstavlja širom Srbije, regiona i sveta. Mi sada imamo veliku odgovornost i obavezu da ovu nagradu u narednom periodu opravdamo. Nagradu ćemo najbolje opravdati velikim ulaganjima u našu destinaciju, tako što ćemo se truditi da se Zlatibor i dalje razvija, tako što ćemo zajedno sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srbije realizovati naše najznačajnije projekte. To su izgradnja gondole do Pribojske banje, izgradnja golf terena, velikog sportskog centra, kongresnog centra. Onda ćemo jednu tako uređenu destinaciju ponovo predati Turističkoj organizaciji Srbije, koja će na najbolji način to uvezati u svoje planove i projekte i nastaviti da promoviše našu Srbiju u jednom divnom turističkom paketu. Svi mi imamo zajednički cilj, da podignemo kvalitet turističke ponude i privučemo sve veći broj posetilaca i noćenja, što ćemo siguran sam, u narednom periodu i uspeti“.
Direktor Živanović je istakao da ova nagrada ne pripada samo Turističkoj organizaciji Zlatibor. Ova nagrada pripada svim ljudima sa Zlatibora, celokupnoj turističkoj privredi, vrednim Zlatiborcima koji svakodnevno sa osmehom na licu i raširenih ruku dočekuju brojne turiste i trude se da im odmor na našoj vazdušnoj banji bude što lepši i sadržajniji.
Na samom kraju Živanović se zahvalio svima koji su prepoznali kvalitet i glasali za Turističku organizaciju Zlatibor, posebno članovima žirija, koji nisu imali nimalo lak zadatak. „Moram da se zahvalim i gospođi Labović, svim kolegama iz Turističke organizacije Srbije na velikoj podršci, turističkoj privredi Zlatibora, kolegama iz Turističke organizacije Zlatibor i naravno rukovodstvu opšine Čajetina na nesebičnoj podršci koju dobijamo svih ovih godina” dodao je Živanović.

„Turistički cvet“ je nagrada Turističke organizacije Srbije koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima u Srbiji. Nagrada je ustanovljena davne 1982. godine, a već 1983. godine ustanovljena je kao trajna nagrada. Sa ponosom ističemo da je ovo osmi po redu “Turistički cvet” koji je uručen Turističkoj organizaciji Zlatibor. Davne 1983. godine tadašnji Turistički savez Srbije dodelio je turističkom centru Zlatibor ovo prestižno priznanje. Sledeći “Turistički cvet” na Zlatibor je stigao 1990. godine, a zatim i 1998. pa 1999. godine. Turistička organizacija Zlatibor dobitnik je „Turističkog cveta 2003. i 2010. godine, a 2006. godine Zlatibor je „Turistički cvet“ dobio u kategoriji „Najuređenija turistička destinacija“.
Podsećamo da je zlatiborska “Gold gondola” 2021. godine bila dobitnik ovog priznanja u kategoriji “Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta tuisičkih uluga”, a hotel “Grand Tornik” 2019. godine u kategoriji “Ugostiteljski objekat za smeštaj – hotel”.

Izvor: TO Zlatibor

Foto: TO Zlatibor