U planu eko-friendly Minaqua Aqua Park u Novom Sadu

Kompanija Minaqua najavila izgradnju aqua parka Novom Sadu, koji će se prostirati na čitavih 9 hektara. Procenjena vrednost investicije je 15 mil EUR, a sva sredstva će biti obezbeđena iz sopstvenih izvora, kažu za eKapiju iz ove kompanije.

– Minaqua Aqua Park će se graditi na ulazu u Novi Sad sa auto-puta, kod isključenja za Zrenjanin, otprilike preko puta fabrike čokolade. Ceo perimetar će dominirati ulazom u Novi Sad i biće vidljiv sa auto-puta – kažu iz kompanije Minaqua.

Početak radova zavisi od narednih koraka potrebnih za realizaciju projekta, a iz kompanije se nadaju da će to biti početkom sledeće godine.

– Planiramo veliki broj raznovrsnih vodenih ali i parkovskih segmenata za decu od 2 do 15 godina, koji će dominirati prvom fazom izgradnje aqua parka – ističu.

Inače, kompletna koncepcija Minaqua Aqua parka osmišljena je kao “ekološki frendly” i podrazumeva grejanje iz geotermalnih izvora, napajanje struje solarno, a biće zasađeno i 1.000 stabala drveća. Parking kapaciteta 1.000 vozila biće prekriven solarnim panelima.

– Obzirom da se planira fazna izgradnja, nije značajno da li će radovi trajati dve godine ili 10 godina, jer će završetkom svake od faza, ti sadržaji biti otvoreni za posetioce i članove Minaqua Aqua Park kluba – navode.

Ivana Milovanović

Izvor: https://www.turistickisvet.com/
Foto: Pixabay /autor Danilo Krnjaić