BIOGRAD NA MORU PREDSTAVLJA JEDINSTVENA AUTOHTONA JELA: TURISTIČKI NOVINARI PRVI DEGUSTATORI

Galebovi – invazija na ribarsku brodicu

Turistička zajednica Biograda na Moru, u saradnji s lokalnim hotelijerima i ugostiteljima te uz podršku Gastronauta, gotovo čitavu godinu radila je na brendiranju posebnih jela spravljenih od autohtonih namirnica koje se ističu svojom jedinstvenošću.

Nekolicina nas, turističkih novinara iz regiona i Hrvatske, imala je privilegiju da budemo prvi degustatori ovih specijaliteta. Degustacija je započela u resortu Crvena Luka, a najavljeno je da će se promocija novih jela, koja će već ove sezone biti u ponudi, održati u još 11 ugostiteljskih objekata.

Gastronauti u Biogradu na Moru uživali su i u kunjkama, školjkama koje su nas oduševile svojim izuzetnim ukusom. U konobi Kampanel imali smo priliku da vidimo demonstraciju čišćenja kunjki, a karpačo i rižoto od njih osvojili su nas svojim aromama. Pre degustacije, poslužene su nam aromatične travarice koje s ljubavlju proizvodi gazdarica konobe, a sve smo zalili vrhunskim dalmatinskim vinima.

U sklopu ovog putovanja, posetili smo i zabavni park Dalmaland, smešten na oko sedam hektara, koji je od 2017. godine na radost mlađih, ali i starijih turista, podignut svega tri kilometra od Biograda na Moru. Uz obilje zabave, ovde možete uživati u zavodljivim gastronomskim čarolijama i odličnim koktelima za šankom u špilji. Rečju, za svakog gosta se nađe ponešto.

Ova gastronomska avantura ne samo da je istakla bogatstvo lokalnih namirnica, već je i pokazala strast i posvećenost lokalnih ugostitelja u promociji autentične dalmatinske kuhinje. Poseta Biogradu na Moru sada postaje još primamljivija za sve ljubitelje dobre hrane i jedinstvenih iskustava, pružajući nezaboravne trenutke kako za nepca, tako i za dušu. U kombinaciji s nezaboravnim doživljajima u zabavnom parku Dalmaland, Biograd na Moru se ističe kao savršena destinacija za sve generacije.

Brod “Sveti Šime”i druženje gastronauta negde na pučini izmedju Biograda i Pašmana

Izvor: Turisticka prizma

Foto: Turisticka prizma