Bogat i raznovrstan program “Beogradske zime”

Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi koji će imati organizovan doček Nove godine, zbog čega se očekuje da će ponovo u našem glavnom gradu biti dosta turista, posebno iz regiona. Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, ponovo se organizuje i manifestacija “Beogradska zima” sa bogatim i raznovrsnim programom od 10. decembra 2021. pa do 31. januara 2022. godine.
Program “Beogradske zime” je u velikoj meri namenjen deci, od „Trga bajki” od 10. do 30. decembra na trgu ispred Opštine Zvezdara, preko „Novogodišnjeg dečjeg karavana” u okviru kojeg će prvi put dečji program biti na 25 lokacija, do „Dečjeg novogodišnjeg karnevala” i „Trga otvorenog srca”.
„Starogradska zima” biće organizovana u Parku vojvode Vuka od 17. decembra do 23. januara, dok će klizalište na Trgu Republike biti otvoreno od 25. decembra. U okviru Beogradske zime održaće se i tradicionalni koncert na Kolarcu pod nazivom „Otmeno”, za ljubitelje klasične muzike. Tradicionalna je i „Ulica otvorenog srca” 1. januara, koja se priređuje već više decenija duž Svetosavske i Makedonske, ali u novije vreme i u većini gradskih opština.
Planirana su i dva rok koncerta, 29. i 30. decembra, na Trgu Nikole Pašića sa ukupno deset učesnika. Uz kreativne radionice, literarne konkurse i drugo, ovo će zaista biti bogat program.
Već ranije su najavljeni novogodišnji koncerti, 31. decembra ispred Doma Narodne skupštine nastupić Jelena Karleuša, Marija Serifovic i Sara Jovanovic, dok će u okviru Belgrade Waterfront biti osvetljena Kula „Beograd” i organizovan koncert Goran Bregovića.

Izvor:Revija Uno

Foto: beograd.rs i M. Karan