Dusan Borovcanin

Dušan Borovčanin

Direktor Kongrsnog biroa Turističke organizacije Srbije

Dušan Borovčanin je direktor Kongrsnog biroa Turističke organizacije Srbije i docent na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, Univerziteta Singidunum u Beogradu i gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Strazburu.

Obavljajo je fukciju projektnog menadžera izrade kandidature Beograda i R. Srbije za Specijalizovani EXPO 2027. Dobitnik je priznanja “The meeting star” kao najuticajniji predstavnik destinacije u Evropi od strane Kongres Magazina. Nosilac je stipendije Ministarstva prosvete, nauke i visokog obrazovanja kao jedan od 1.000 najtalentovanijih mladih istraživača u zemlji.

Kao nastavnik, član je uređivačkog odbora dva međunarodna naučna časopisa “Academica Turistica – Tourism and Innovation journal” i “International Journal of Business Events and Legacies”.

Prethodno radno iskustvo sticao je kroz rad u hotelijerstvu u hotelima: Hotel M, Holiday Inn Beograd, Square Nine i kompaniji Mona Hotel Management. Govori, francuski, engleski i italijanski jezik. Zaljubljenik u sport, turizam i hotelijerstvo. Ponosni finišer preko 10 polumaratona i rekreativni teniser.