Tijana Maljkovic

Tijana Maljković

Sekretar udruzenja za turizam, Privredna Komora Srbije

U svetu turizma od svog rodjenja, a od svoje 24 godine kroz porodican posao zaljubila se u promociju Srbije na stranim trzistima odmah nakon zavrsenih Master studija. Iz ugla receptivne agencije razvijala svoje znanje I iskustvo kako kroz kreativan nacin da priblizi ideju posete Beograda I Srbije strancima kroz niz raznovrsnih tura i programa.

Od 2014.nastavlja svoj put u Sekretarijatu za privredu grada Beograda, prvo na poziciji pomocnika za turizam, ali kroz par meseci I kao sekretar. Uz podrsku lokalne samouprave I umrezavanje privatnog sektora sa drzavnim I gradskim strukturama, promocija grada I sam razvoj turizma postaje vrlo primetan, kao I dokumenatovan kroz statisticke podatke, posecenost stranaca, broj manifestacija I prisutost Beograda na internacionalnim sajmovima.

Od kraja 2017. Svoj poslovni put nastavlja u Privrednoj komori Srbiji gde vodi Udruzenje za turizam I u potpunosti objedinjujeksector turistickih usluga cele zemlje. U najvecoj poslvnoj asocijaciji u zemlji, I ujedno izmedju drazvnih struktura I privatnog sektora, u sluzbi privatnog sektora ucestvije u izmenama zakona, pisanju strategija, radnim grupama, kao i u regionalnim projektima kojima se jaca ekonomija zemlje I osnazuje domaca proizvodanj I usluzna delatnost.