EL PASO CITY AL’ NA ZLATIBORU

Tematski park pod nazivom EL PASO CITY na 14. kilometru, uz magistralni put od Zlatibora prema Novoj Varoši i crnogorskom primorju, je mesto koje će na prvi pogled osvojiti decu, one malo starije, ali i nas koji smo odrastali uz vestern filmove. Tako je valjda i nastala ideja Milije Čumića, tvorca ove priče koji je dosanjao svoj dečački san.
Park kao i državu Teksas od Meksika deli rečica, na srpski deo koji čine crkva i drvene zlatiborske kuće s kraja 19. veka, i replika kaubojskog grada s indijanskim naseljem iz istog perioda.
Grad tako ima svoj hotel, banku, poštu, apoteku, salun u kome se možete okrepiti… a u kompleksu je izvrstan restoran s veoma specifičnom kuhinjom prilagodjenom nameni samog parka.

U vigmamima (indijanski šator) možete veoma udobno prenoćiti, kao i u karavanskim kolima s arnjevima, ali uz pun komfor, koliko može da pruži skučen prostor. Sobe vas čekaju u gradskom hotelu, kao i u zlatiborskom zaseoku u kome svaka brvnara nosi naziv po nekoj znamenitoj ličnosti, poput Tesle, Djokovića, Emira Kusturice… Za one željne sve traženijeg glampinga (ekskluzivnog kampinga) tu je i smeštaj u kućama na drveću.
Uz replike raznih kočija, diližansi, dvokolica, uskoro stiže i automobil iz 1903. godine, tu su i zabavni parkovi za decu, ali i odrasle koji vole da se oprobaju u jahanju mehaničkog bika.
Mnogo je još toga smešteno u ovom divnom zlatiborskom krajoliku, vlasnik Milija ne miruje i smišlja novotarije, a potpsnik ovih redova vašoj pažnji preporučuje baš ovde mali predah od puta, odličan celodnevni izlet, ili čak nekoliko provedenih dana s obzirom da je i sadržaj u okolini veoma šarolik.

Pa dobro došli u živi vestern film.

Autor: Zvezdana Mihajlović

Foto: Đorđe Mihajlović