GRAD TREBINJE DOBITNIK NAGRADE ZA NAJBOLJI TURISTIČKI VIDEO

Fantastična vest stiže nam danas iz Berlina. S ponosom je objavljeno da je Gradu Trebinju pripala nagrada “GOLDEN STAR” za najbolji promotivni turistički video u okviru takmičenja “The Golden City Gate 2024.”

Nakon prošlogodišnje nagrade stiže još jedno priznanje, i to za promotivni video “Trebinje goes green” u kategoriji ‘Eco Tourism’, autora Slavenka Vukasovića (HERZ Adventures). Izradu i nominaciju podržali su Grad Trebinje, Razvojna agencija Grada Trebinja TREDEA i Turistička organizacija Grada Trebinja. Video možete pogledati na YouTube kanalu Turističke organizacije Trebinje.

Ova nagrada je i ove godine, po 23. put, dodeljena na najvećem svetskom sajmu turizma i putovanja “ITB Berlin” i još je jedna u nizu nagrada i priznanja koja su pripala Gradu Trebinju.

Trebinje je tri godine uzastopno u TOP 100 priča održivog turizma u okviru Green Destinations programa, a podsećamo da je 2022. godine Hercegovačka Kuća proglašena za najbolju svetsku priču u kategoriji održivih lanaca snabdevanja.

Trebinje je u okviru “Iter Vitis” kulturne rute Saveta Evrope 2022. proglašeno najboljom održivom vinskom destinacijom uz Podrum manastira Tvrdoš koji su dobili nagradu za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-istorijsko nasleđe i vino.

Dodeli priznanja prisustvovali su i predstavnici GIZ-a u BiH, uz čiju podršku su ostvareni krupni koraci ka pozicioniranju i sertifikaciji Trebinja kao prve “zelene” destinacije u BiH.

Turistička ponuda Trebinja predstavlja se u okviru štanda Turističke organizacije Republike Srpske.

Izvor: gotrebinje.com

Foto: gotrebinje.com