Krstarenje Jadranom luksuznim brodom „Freedom”

Mnogi (naročito oni koji su probali) bi se složili da je krstarenje jedan od najboljih načina da se more upozna, doživi i zapamti.
To, bez sumnje, znaju i oni koji tako nešto nude putnicima – bez obzira da li je reč o krstarenju za svega nekoliko ljudi, pa do onih koji se organizuju za više hiljada turista.

Nešto između nudi plovidba brodom “Freedom”, tokom koje se obilazi nekoliko ostrva u Dalmaciji, tačnije za osam dana poseti se isto toliko ostrva što je svakako jedinstvena ponuda na hrvatskoj obali, oduvek poznatoj po svojim ostrvima i njihovim prirodnim lepotama.

Polazak ove jahte i početak plovidbe je iz Splita, odakle se kreće u zanimljivu i nadasve prijatnu postolovinu. Na putu se obilaze Brač, Vis, Biševo, Hvar, Mljet, Lastovo, Korčula i Šolta i na istom mestu gde je i počela plovidba se i završava – u Splitu, a između je osam uzbudljivih i ispunjenih dana uz potpuno uživanje u vrhunskoj ponudi – od hrane do najsitnije usluge na brodu.

Naravno, reč je o luksuznom brodu, pa je potpuno jasno da je i usluga takva i da je plovidba vrhunsko putovanje na kojem je svaki dan drugačiji i poseban… Kupanje u kristalno plavoj vodi, daleko od drugih plaža, boravak u skrivenim uvalama, sjajna usluga, uživanje u vrhunski pripremljenoj hrani potvrđenog majstora kuhinje – samo je deo onoga što ovo krstarenje nudi. Tu je i kupanje na brodu – u bazenu, ali i đakuziju, sunčanje i odmor na prostranoj brodskoj terasi, a oni koji žele još više – mogu i da se okušaju u sportovima na vodi.
Nezaboravna i sigurna plovidba

Jadranskim morem brod “Freedom” krstari od 2019. godine, kada je i sagrađen, a reč je o brodu dugačkom 49 metara, širine 8,50 metara. Na brodu ima 20 kabina, a na njemu može boraviti 40 putnika. Vlasnik i kapetan broda je Ivan Rakuljić, koji zajedno sa osmočlanom posadom ovo putovanje čini nezaboravnim, udobnim i sigurnim.
Poseta ostrvima znači i upoznavanje s bogatom istorijom i tradicijom ovog dela Hrvatske što naravno donosi brojne lokalne priče, legende i nasleđe prošlosti što ovo putovanje čini iskustvom koje nesumnjivo treba doživeti.

Tokom plovidbe nailazi se i na mesta koja su već odavno ucrtana na mapama turista koji žele specifičnu vrstu doživljaja – od glasnog zvuka, pa do tišine i mira. Tako neko bira Carpe Diem beach, koja se nalazi u blizini ostrva Hvar, preko puta istoimenog grada, a neko kamping na Hvaru.

Na plaži Carpe Diem beach može se, naravno, provesti i dan i noć – ko šta voli. I dok se tokom dana na ovoj luksuznoj plaži odmaraju i kupaju turisti iz celog sveta, sunčaju uživajući u ukusima velikog broja osvežajućih koktela i specijaliteta mediteranske kuhinje, ali i onih mnogo udaljenijih, oni koji se ka njoj upute tokom noći, uživaće u drugačijem provodu – snažnom zvuku, igri svetla i zvuka i zabavi do jutra. Posebna je ponuda glamping ili glamurozni kamping – u blizini Jelse na Hvaru. Oni koji ovu vrstu kampovanja vole, a reč je o kampovanju na nešto drugačiji način od onog uobičajenog – na pravom su mestu. U hladovini borove šume smešteno je nekoliko luksuznih šatora sa svim što takva vrsta luksuza nudi – od smeštaja do moderno opremljene kuhinje. Ipak, to je odmor u prirodi, uz solarne panele i baštu u kojoj se plodovi mogu ubrati, u kojoj je se tišina najviše čuje i gde i domaćini i gosti vode računa da ne smetaju životnoj okolini i okruženju već postanu njihov deo.

Izvor: https://www.dnevnik.rs/

Tekst: Dobrila Mlađenović

Foto 1: cruiseyachtfreedom

Foto 2: cruiseyachtfreedom