Mistika južnog crnogorskog primorja

Ulcinj je neverovatna kombinacija lepote prirode i vrednog rada čoveka koji je ovde vekovima stvarao samo svoje najbolje, pa i ne čudi činjenica da ga turisti prosto obožavaju
Ulcinj je najpoznatiji po svojim dugim peščanim plažama, stogodišnjim maslinjacima i bogatoj mediteranskoj vegetaciji. Ovo je delimično tačno, imajući u vidu da je to samo mali deo njegove lepote.
Geografski položaj i bogatstvo prirode oduvek su privlačili brojne civilizacije i kulture koje su ovde ostavile svoj trag. Upravo to, zbližavanje različitih kultura, koje se može videti čak i danas, najveći je blagoslov kulturnog identiteta i nasleđa ovog dela Crne Gore. On se svakodnevno oseća u gastronomiji, običajima i spremnosti stanovništva da bude potpuno otvoreno prema svima. Ulcinj je najjužniji grad na obali Crne Gore. Prema predanju, njega su osnovani Iliri negde u 5. veku pre nove ere. Zbog svog strateškog položaja bio je meta brojnih osvajača, ali je uprkos tome uvek ostajao nekako svoj. O bogatoj istoriji svedoči i Stari grad Ulcinj, jezgro kulturno-istorijske baštine ovog kraja.

Svakako najpoznatiji turistički sadržaj je dugačka peščana plaža, koja u kombinaciji sa sa čistim morem, rekom Bojanom i Šaskim jezerom, čini ovaj deo zemlje neverovatno lepim. Dužina plaže iznosi čak 12 kilomatara i podeljena je na nekoliko odvojenih plaža, od kojih svaka nosi egzotičan naziv, Kopakabana, Tropikana ili Neptun, i to je jedna od nadužih peščanih plaža u Evropi.

Ulcinj je poznat kao destinacija za porodične odmore, ali je zbog bogatog noćnog života primamljiv i nešto mlađoj populaciji. Brojni kafići i klubovi duž obale uvek su puni veselih ljudi, pa se u svakom trenutku može naći zabava za sve uzraste, bilo da želite odmor na ležaljkama na plaži, bilo na podijumu u diskoteci. Ovaj grad je uvek znao da bude dobar domaćin.

Izvor: tumagazin.rs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed arcu massa, dapibus sit amet elit auctor, pharetra pharetra metus. Aliquam dolor odio, faucibus id volutpat a, ornare id diam.

Nulla tempus porttitor mi id vehicula. Curabitur at nunc in arcu consectetur fermentum tincidunt et eros. Suspendisse elementum enim justo, sit amet commo Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed arcu massa, dapibus sit amet elit auctor, pharetra pharetra metus. Aliquam dolor odio, faucibus id volutpat a, ornare id diam.