Ostrvo ljubavi i pešaka

Jadranska obala uvek ima šta da ponudi, i čime da se pohvali, pa je sa razlogom jedna od omiljenih u Evropi. Takav je slučaj i sa ovim malim ostrvom, čija lepota i mir nikog neostavlja ravnodušnim
Silba je najsevernije dalmatinsko ostrvo, i zauzima površinu od jedva 15 kilometara kvadratnih. Ima samo jedno, istoimeno naselje koje se smestilo na najužem delu ostrva. Do njega se stiže brodom ili trajektom iz Zadra, Lošinja ili Pule.

Na ostrvo se dolazi isključivo brodićem, i na njemu nema automobila. Na ostrvu gospodare pešaci pa je Silba idealno mesto za sve one koji traže miran odmor, daleko od buke, gužve i užurbane svakodnevice.

Ostrvo ima bogatu šumovitu unutrašnjost, prelepe plaže i čisto, plavo more. Obala je bogata šljunčanim i peščanim uvalama sa najlepšim plažama na Jadranu. Najveća i najpoznatija je Šotorišće na južnoj strani ostrva. Peskovito dno daje joj divnu tirkiznu boju, a osim nje, Silba krije još puno takvih mesta koje možete svakodnevno otkrivati i na njima uživati.

Silba je pre svega ostrvo ljubavi i pešaka, mesto na kome se duša najbolje odmara, i ukoliko vas put odvede na tu stranu sveta, obavezno ga posetite, ili bar stavite na listu želja za sledeću godinu.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/

Video: YouTube-eNavtika Si