Otvoren je muzej viskija u Srbiji

U Beogradu je otvoren Muzej viskija, prvi muzej takve vrste u našoj zemlji. Muzej je takođe predviđen i kao bar u kom će posetioci moći da probaju čak 25 vrsta ovog žestokog pića, kako bi iskustvo obilaska bilo kompletno
Otvoren je Muzej viskija u Srbiji, i njegova vrata će biti otvorena za posetioce sve do 1. decembra 2022. godine. U muzeju se nalazi jedini deo postavke iz čuvene Jameson destilerije u Dablinu koja se nalazi van Irske.

Kroz Jameson turu vodiće stručni vodiči koji će upoznati posetioce sa istorijom viskija, kao i sa o procesom proizvodnje viskija prema tradiciji ove irske destilerije. U muzeju se nalazi i 3D model tri bakarna kazana, koji predstavljaju proces destilacije po čemu je irski viski karakterističan. Ova destilerija tri puta vrši destilaciju i po tome je poznata u svetu.
Muzej će biti otvoren za sve punoletne posetioce, radno vreme je od 12 do 20 časova. Ture kroz muzej počinju u 13 časova i smenjuju se na svakih sat vremena. Muzej se nalazi u Ulici kneginje Ljubice 21, u renoviranoj kući koja je podignuta još 1888. godine.

Gozleme, turske palačinke sa roštilja, saznajte više.

Viski je vrsta destilovanog alkoholnog pića napravljenog od fermentisanih žitarica, najčešće se koriste ječam, kukuruz, raž i pšenica. Viski obično stari u drvenim bačvama koje su napravljene od hrastovine.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: iStock