Pandemija donela nove trendove – Evo kako ćemo putovati u 2021.

Krajem svake godine objavljuju se razna istraživanja koja predviđaju trendove koji će obeležiti godinu pred nama. Stručnjaci tako predviđaju šta će ljude najviše privlačiti u 2021.
Pinterest je društvena mreža koju koristi više od 400 miliona ljudi u potrazi za idejama i inspiracijom na svim poljima – od mode i lepote do uređenja doma i putovanja.
Na osnovu podataka pretraživanja korisnika u proteklih 12 meseci, stručnjaci s Pinteresta tako predviđaju šta će nas ove godine najviše privlačiti, odnosno koji će to trendovi obeležiti 2021.
Korisnici Pinteresta sve više pretražuju “nomadska putovanja” koja su zamenila luksuzne destinacije. U 2021. tako ćemo ići na kratka vikend putovanja, posećivati nacionalne parkove, a za beg iz grada savršene će biti kućice i kolibe u šumama, čija je popularnost poslednjih meseci “eksplodirala”.
Spavanje pod zvezdama, kampovanje i ponovni dodir s prirodom je ono što većinu putnika danas zanima, barem ako se može suditi prema pretraživanju na Pinterestu. Uz navedeno, s obzirom na to da većina više nije vezana za kancelarije, rad na daljinu biće odlična prilika da mnogi spoje prijatno sa korisnim.
Umesto da nam služi kao sredstvo za beg, automobil će nam ove godine biti mesto za beg. U njemu ćemo se družiti, a služiće nam i kao mesto za sastanke i gledanje filmova, navodi Avaz.
Naime, korisnici Pinteresta u protekloj godini su pretraživali pojmove kao što su “car date night”, “drive-in cinema”, ali i “car man cave”.
Ukratko, od romantičnih susreta do mesta koje će nam poslužiti da se nakratko opustimo, auto će nam postati bitan deo načina na koji živimo.

Izvor: https://www.blic.rs/turizam