Popovičko jezero i izletište Popovica – Fruška gora

Popovičko jezero nalazi se na Fruškoj gori, u blizini vikend-naselja Popovica. Ovo malo jezero, smaragdne boje, smešteno je u blizini samog izletišta. Do njega možete doći kada kod raskrsnice, pokraj izletišta, nastavite kretanje Jezerskim putem. Popovičko jezero se nalazi odmah pokraj puta i okruženo je veoma gustom šumom. Ne posećuje ga veliki broj turista, tako da Vam ovo mesto pruža sjajnu priliku da se u potpunosti prepustite prirodi.

Popovičko jezero je veoma bogato ribom, jer se u njemu mresti šaran. Kada se približite vodi, moći ćete da primetite veliki broj jata ribe. Jezero je, kao mrestilište, zaštićeno i pecanje je strogo zabranjeno. Pored jezera, niz padinu, se nalazi zemljani putić, koji će Vas odvesti do obližnjeg izvora.

Popovica je naziv planinskog vrha na Fruškoj gori, ali i naziv naselja u Sremskoj Kamenici, nadomak Novog Sada. Na kraju naselja se nalazi malo mesto za kampovanje, kod Doma penzionera. Sa ovog mesta se može krenuti ka ostalim lokacijama na Popovici, kao što su Popovičko jezero, izvor i vidikovac sa kojeg se pruža prelep pogled na Novi Sad i Dunav.

Popovica je poznata i kao mesto starta Fruškogorskog maratona koji se organizuje u proleće svake godine.

Izvor: https://www.srbijapodlupom.com/
Foto 1: instagram@sl0bodan – Popovičko jezero
Foto 2: instagram@ns_propellers – Jezero je ušuškano u šumi Fruške gore