Predlog za današnji ručak – Bosanski ajmokac

O receptu

Bosanski ajmokac je naziv za pile pripremljeno u sosu. Za pripremu će vam biti potrebno oko 30 minuta. Ručak je za 4 osobe. Jelo je veoma jednostavno pripremiti, a ujedno je i jako ukusno.

Sastojci i priprema

1 pile
1 pavlaka
2 čena belog luka
2-3 kašike brašna
1 kocka za supu kokošija
ulje
začina po ukusu

Pile skinuti sa kostiju i staviti da se kuva. U vodu dodati kocku za supu. Kad je pile skuvano, (ne prosipati vodu u kojoj se pile kuvalo) u posebnu šerpu staviti ulje i propržiti beli luk sitno seckan, zatim dodati brašno (kao za zapršku) potom postepeno dodavati vodu u kojoj se pile kuvalo. Napraviti srednju gustinu jer kad se počne hladiti ono se stegne još. U sos dodati skuvano pile i ostaviti još malo da prokuva. Na kraju dodati pavlaku i začine. Kao prilog možete  služiti pire krompir. Prijatno!