RAJ NA ZEMLJI: OVO OSTRVO PROGLAŠENO JE ZA NAJLEPŠE NA SVETU

Kada pomislite na Filipine, prvo što vam pada na pamet jesu predivna smaragdna polja pirinča, vulkani, vodeni bizoni i nasmejani ljudi…

Filipini se sastoje od više od 7.000 ostrva i ukoliko pogodite pravo doba godine, činiće vam se kao da su ostrva tu samo za vas. Tipično filipinsko ostrvo čine džungla, planine i predivne peščane plaže koje su uokvirene kristalno čistim vodama i koralnim grebenima. Naravno, nije svako ostrvo isto, postoji dosta varijacija na ovu temu – od malenih peščanih ostrva usred okeana do velikih prenaseljenih megaostrva poput Luzona i Mindanaoa. Oni koji su ljubitelji uživanja na plaži i ronjenja treba odmah da posete Visajas (Visayas), mesto gde postoji mnogo mogućnosti za posetu drugim ostrvima i gde se savršena plaža predstavlja u mnogo različitih oblika. Oni turisti koji su ljubitelji avanture i koji žele da se igraju Survivora treba da se upute na jednu od slabije posećenih plaža.

Filipini su deo jugoistočne Azije koji je odvojen od glavnog kopna – ne samo geografski, već i duhovno i kulturalno. Ovde možete videti jedinstvenu mešavinu špansko-filipinske kolonijalne arhitekture, izvanredne i vekovima stare crkve koje stoje nad trgovima i to sve zahvaljujući španskoj vladavini na Filipinima koja je trajala 350 godina. Ipak, pored ovih spoljašnjih uticaja, Filipini su unikatni entitet, sam za sebe. Ljudi koji ovde žive su jednostavno Filipinci i ponosni su na to, uvek su dobro raspoloženi i spremni za zabavu.

Kada govorimo o Filipinima, moramo napomenuti da nalaženje izolovane i predivne plaže nije jedina aktivnost koja vas ovde očekuje. Tu su predivne staze za pešačenje na planinama North Luzona, istraživanje pećina Samar, surfovanje sa zmajem i surfovanje na vetru, ronjenje, rafting i kajak. Ovo mesto ima mnogo toga da ponudi onima koji se upuste u avanturu i istraže ga. Jedna od stvari koja Filipine čine toliko posebnim jeste i činjenica da je filipinsko ostrvo Palavan proglašeno za najlepše ostrvo na svetu.

Ostrvo Palavan ništa ne može bolje definisati od vode koja ga okružuje. Sa predivnim pogledom na vodu, divljim životinjama koje vladaju na kopnu i u vodi, ova regija Filipina je veoma popularna. Zbog svoje siluete – proteže se 650 km, odnosno sve do Bornea – ovo ostrvo je zaista savršen izbor za odmor, rekreaciju, avanturu, uživanje ili šta god poželite.

Grad Puerto Princesa koji se nalazi u centralnom delu ostrva je kulinarska prestonica ovog mesta i savršeno mesto za početak istraživanja. Najveći deo putnika upućuje se severno do El Nida ili grada Koron (Coron), koji su idealni ukoliko želite da posetite više ostrva, isprobate ronjenje u arhipelagu Bacuite i Calamianesa.

Obala ovog ostrva je alternativni auto-put za putnike koji dolaze brodom i koji posećuju mala i autentična ribarska sela, naselja koja su popularna među turistima ili nenaseljena ostrva. Na južnom delu, gde je topografija ostrva malo grublja, moguće je istraživati planine ovenčane džunglama. U tom delu postoji nekoliko rizorta i hotela koji će vam omogućiti uživanje u neprevaziđenom komforu, usred ničega.

Izvor: luxlife.rs

Foto: Pixabay.com