Sladoled sa ukusom majoneza ili kečapa

Stanovnici Londona su poznati po tome da uvek vole da budu prvi u svemu, i da postavljaju standarde. Ne znamo da li je takav slučaj i sa ovim sladoledom, trendom koji je za sada izazvao mnogo medijske paznje
U Londonu od sada možete probati sladoled sa ukusom majoneza ili kečapa. Stanovnici ovog grada su u cilju rashlađivanja, imajući u vidu rekordno visoke temperature, bili spremni na sve. Osim toga, oni su u svetu poznati po tome da imaju jako čudan ukus, recimo vole slatke supe ili slane gumene bombone.

Iako su širom sveta danas poznati najrazličitiji ukusi sladoleda, od krompira, do ribe i sipinog mastila, došao je na red i da se prave sladoledi i od pasulja. Podsećamo da su postojali određeni projekti koji su podrazumevali sladoled od kukuruza, iznutrica, slanine, piva, rakije, kanabisa, konjetine ili kavijara. Koji ukusu su preživeli do sada, nije poznato.
Najnoviji proizvod britanskih majstora sladoleda za rashlađivanje se sastoji od najrazličitije palate ukusa. Uglavnom se radi o ukusima koji nisu tradicionalno vezani za ovu poslasticu. Prave se od sastojaka koji se tradicionalno služe za ručak ili dolaze kao prilog uz roštilj ili slično.
Novi sladoled dolazi sa ukusom majoneza, kečapa ili pasulja. Koliko god ovo bilo čudno, izgleda da su u Londonu za sada zadovoljni slanim sladoledom. Ovi ukusi će biti aktuelni do kraja leta, a ukoliko budu traženi i dalje, naći će svoje mesto pored već dobro poznate vanile ili čokolande.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: Unsplash/Matt Popovich

Video: YouTube-Inside Edition