Specijalna bolnica Banja Koviljača

OAZA MIRA I OPUŠTANJA

Ukoliko želite da svojoj duši i telu priuštite zadovoljstvo opuštanja i beg od svakodnevnog stresa barem u nekoliko dana, Banja Koviljača, u kojoj je istoimena specijalna bolnica nosilac zdravstvenog pa i ostalih vidova turizma, je definitivno pravi izbor. Jedan prolećni vikend proveli smo i mi, verujte, iskustvo je neponovljivo, naravno do sledećeg dolaska!

Za lekovitost sumporovite vode i peloidnog blata Banje se zna vekovima, a zvanično zdravstveni turizam je ovde započeo još 1858. godine. Vrhunski tim lekara i terapeuta u sadejstvu s pomenutim lekovitim faktorima i čistim vazduhom koji se spušta s Gučeva i struji od reke Drine, ovo mesto čine idelanim za preveniranje i lečenje.

Pored svoje osnovne zdravstvene uloge, Bolnica od 2007. godine ljudima željnim čistog hedonizma nudi i mnoštvo specijalnih wellness i spa tretmana u centru „Kovilje“ koji je smešten u starom kupatilu kralja Petra I Karadjordjevića. Ovde možete uživati u kraljičinoj kadi u sumporovitoj toploj vodi, doživeti odlične masaže, od klasičnih do anti-age i indijskih i orijentalni piling… Uživaćete u saunama, zatvorenom i otvorenom bazenu, ali i u raznim fitnes sadržajima koji će napraviti pravi balans izmedju kalorija koje unesete u njihovim restoranima i onih koje bi trebalo „sagoreti“.

Uz fine šetnje kroz park i Banju, posetu obližnjim etno selima „Sunčana reka“ i „Azbuka“ i  Vukovoj kući u Tršiću, kao i manastira Tronoša,  uživanja u pešačkoj zoni grada Loznice, preporučujemo vam da obavezno predvidite i vreme za posetu  Kur salonu, mondenskom mestu Srbije sagradjenom 1932. godine za kralja Aeksandra Karadjordjevića, kojim od pre nekoliko godina, u potpuno renovinarom izdanju,  gazduje specijalna bolnica Banja Koviljača. Kur salon je smešten prekoputa Bolnice na drugoj strani velelepnog parka, a uz izvrsnu ugostiteljsku ponudu, višenamenske sale i saloni služe za organizaciju različitih dogadjaja.

Autor teksta i foto: Đorđe Mihajlović