TO Budva organizovala promotivni događaj u Novom Sadu

U okviru ovogodišnje regionalne road show kampanje, koju Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama u regionu, a u cilju promocije letnje turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva organizovala je promotivni događaj u Novom Sadu, gradu pobratimu Budve, u utorak, 31. maja.

Na konferenciji za medije održanoj u hotelu „Pupin“, Nikola Kralj iz TO Budva rekao je da metropola turizma Crne Gore, kako turisti nazivaju Budvu, predstavlja jedinstveni spoj bogate kulture i istorije i izuzetno modernih sadržaja, pa se ovaj grad iz tog razloga posebno ističe na evropskoj mapi turističkih destinacija.

„Priroda je darovala budvansku rivijeru nesvakidašnjom lepotom, najlepše peskovite i šljunkovite plaže nalaze se upravo ovde. U zaleđu rivijere nalaze se sela koja predstavljaju autentičnu turističku ponudu. Ljubitelji prirode i aktivnog odmora ovaj kraj mogu obići pešačkom stazama, a na budvanskoj rivijeri uređeno je čak 50 km staza koje prolaze kroz predivno zaleđe i povezuju budvanska sela.“, naveo je Kralj.
„Kada govorimo o budvanskom zaleđu, istakao bih projekat revalorizacije tvrđave Mogren, na kojem radi TO Budva, u saradnji sa Opštinom Budva, Polimskim muzejem i lokalnim predezućima. U toku su ozbiljni radovi na ovom lokalitetu, a tvrđava će uskoro biti neizbežna turistička atrakcija u Budvi.“, istakao je Kralj.

Najavio je da Budvi predstoje spektakularni događaji, poput svečane „Ceremonije otvaranja sezone“, kada će nastupiti vrhunski muzičari, poput Toma Odella, Nevene Božović, Sky Cellos-a, Mine Rusche, Petra Marića, Mattie Zanatte, Marije Nešić, DJ-a Erika Kasela, Nadežde Dimitrijević, DJ Rogera Sancheza itd.

Ljiljana Čukić iz NTO CG kazala je da Crna Gora već sada ima dobru popunjenost kapaciteta usled posete turista iz Zapadne Evrope i dalekih tržišta, kao i da je najava bukinga takođe odlična.

„Turistička privreda Crne Gore je spremna, kao i kapaciteti. Potrudili smo se da pripremimo raznolik turistički proizvod, da usluga bude na nivou, većeg kvaliteta, i sa nestrpljenjem očekujemo turiste iz Srbije. Zadovoljni smo i želimo da to zadovoljstvo podelimo sa vama.“, rekla je Čukić.

Ovo je odlična prilika da starim i novim gostima iz Srbije i Vojvodine poželimo dobrodošlicu u Crnu Goru i predstavimo sve što naša zemlja, kao turistička destinacija, može da ponudi, poručila je Đurđica Vinčić Tomić iz kompanije Air Montenegro.
Na konferenciji za medije govorili su i predstavnici LTO Bara, Herceg Novog, Tivta i Podgorice, a događaju prisustvovali neki od najeminentnijih medija Novog Sada i Vojvodine, kao i generalna konzulka u Generalnom konzulatu Crne Gore u Srbiji, sa sedištem u Sremskim Karlovcima, Nevenka Ćirović.

Na platou ispred TC “Promenada”, od 18 sati nastupile su muzičke zvezde i miljenice publike, Leontina i Ivana Peters na radost mnogobrojnih prisutnih mališana, a posetioci su imali priliku i da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom Crne Gore kroz promotivni materijal i razgovor sa turističkim poslenicima iz Crne Gore. Program na platou je upotpunio performans uličnih umetnika – UV dance – mornari na štulama.

Izvor: Turistička organizacija Budve / https://www.turistickizurnal.com/

Fotografija: Turistička organizacija Budve