TURISTIČKA PONUDA SRBIJE PRED POSETIOCIMA SAJMA TURIZMA “BANjALUKA 2022”

Poziv turistima da posete i dožive Srbiju danas je upućen sa Drugog Međunarodnog sajma turizma “Banja Luka 2022”.
Turistička organizacija Srbije zajedno sa 12 lokalnih turističkih organizacija, na Sajmu predstavlja gotovo celokupnu ponudu destinacije. Osim učesnika iz Srbije, među izlagačima su i predstavnici Hrvatske, Crne Gore, Turske, Slovenije, Bosne i Hercegovine.
Otvarajući Sajam direktorka Turističke organizacije Srbije mr Marija Labović izjavila je da ovakva okupljanja bude optimizam da se turizam vraća u tokove u kojima je bio pre pandemije. Potvrdila je da je tržište Bosne i Hercegovine izuzetno važno za Srbiju i da su turisti iz te zemlje tradicionalno među prvima na listi najbrojnijih inostranih gostiju kod nas.
„Želimo da iskoristimo priliku da vas pozovemo da dođete i, u skladu sa našim novim sloganom, doživite Srbiju, kreirate uspomene i odaberete destinaciju na koju ćete se ponovo vratiti“, poručila je direktorka Labović posetiocima, izlagačima, ali i zvaničnicima koji su prisustvovali svečanom otvaranju.
Otvaranju Međunarodnog Sajma turizma prisustvovali su ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Suzana Gašić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BIH Staša Košarac, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam AP Vojvodine Milan Jarić. Dobrodošlicu je okupljenima poželeo i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, a posetioce je sa svojom destinacijom upoznao i predsednik Opštine Budva Marko Carević.
Na štandu TOS-a, koji su odmah posle svečanog otvaranja, obišli ministar Košarac i gradonačelnik Stanivuković, posetioci će moći da se podsete, ili da se upoznaju sa nekim od turističkih proizvoda, poput destinacija za aktivni odmor, sa gastronomijom i brojnim kulturnim sadržajima.
Sudeći po prvim reakcijama, ali i po pažnji medija, interesovanje turista iz BiH za odmor u Srbiji je veliko. Direktorka TOS-a Marija Labović tokom boravka u Banjoj Luci, sa turističkom ponudom naše zemlje upoznala je i čitaoce i gledaoce brojnih medija: ATV, RTRS, BN TV, Glas Srpske, Večernje novosti, ELTA TV…
Drugi Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2022“ traje do nedelje 10. aprila.

Izvor: Predrag Stanić, Turistička organizacija Srbije

Foto: sr.wikipedia.org