TURISTIČKA PRIZMA – RADIO EMISIJA 05.03.2024.

Na početku ovog izdanja Turističke prizme  čućemo šta o jubileju, 70 godina postojanja i  uspešnog rada  YUTE, najreprezentativnijeg udruženja turističkih agencija u Srbiji koje je nekada bilo jugoslovensko i okupljalo i do 2000 agencija, kaže Aleksandar Seničić, direktor ove asocijacije. Ekonomski forum na Jahorini koji će biti održan za nekoliko meseci ove godine biće posvećen turizmu, pa ćete čuti i najavu ovog značajnog dogadjaja na oilimpijskoj planini Jahorini. Otputovaćemo i na jug Crne Gore, a slušamo priču o turističkoj ponudi Bara koja je jedina primorska opština koja ima dve obale, morsku i jezersku.

Najveći turoperator u Srbiji, a i na Zapadnom Balkanu Kon Tiki Travel u čijem sastavu posluje i brend Big Blue, je za ovo proleće i leto pripemila niz zanimljivih putovanja o kojima nam je govorio Zoran Arsenović, prvi čovek ove kuće. Verovatno niste znali da bogata riznica s knjižnicom u pakračko-slavonskoj Eparhiji SPC  raspolaže izuzetno vrednim eksponatima  svetskog značaja, odakle vam danas donosimo zanimljivu priču.

Kraj emisije, posvetili smo gasrtronomskoj ponudi Severne Makedonije, a govorimo o restoranu „Mal odmor „ ili u prevodu mali, odnosno kratki odmor,  pored Mavrovskog jezera, u kome je naprotiv  sve suprotno nazivu, jer je jednostavno sve veliko, od usluge, raznovrsnosti jela, prave domaćinske atmosfere..