TURISTIČKA PRIZMA – RADIO EMISIJA 19.03.2024.

U današnjoj emisiji na početku vas vodimo u BIH, u raskošnu prirodu Nacionalnog parka Sutjeska s prašumom Perućicom,  koji bi trebalo posetiti zbog mnogo toga, a baš na tim prostorima se juna 1943. godine dogodila jedna od najvećih partizanskih bitaka u Drugom svetskom ratu. S obzirom da mnogi iz Srbije i BIH ka crnogorskom primorju idu upravo pomenutom trasom preko Foče  i mi ćemo putovanje nastaviti do Ulcinja koji prosto mami svojim raznolikim plažama i raznim sadržajima. Mislim da na prostorima EX YU nema čoveka koji nije čuo ili probao čuveni leskovački roštilj i zato danas slušamo prilog i poziv na ovogodišnju svetkovinu posvećenu „ čudesima od mesa“.

U drugom delu emisije vodimo vas u Istočnu Srbiju, u Boljevac podno mistične planine Rtanj i obala reke Crni Timok, gde u kategorisanim turističkim domaćinstvima možete pronaći odličan smeštaj, a u obilascima potpuni spoj  s prirodom.

Pre nekoliko emisija smo putopisnom reportažom najavili „Priče iz Portugalije“, pa ćete od danas u nekoliko narednih izdanja imati prilike da poslušate naše doživljaje, iskustva i preporuke za ovu predivnu zemlju.