Turistički film o Beogradu nagrađen u Berlinu

Promotivni film Turističke organizacije Beograda “Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” nagrađen je drugim mestom i nagradom “Srebrna zvezda” na međunarodnom festivalu turističkih filmova u Berlinu “The Golden City Gate” u kategoriji gradova, saopštili su iz TOB. Međunarodni festival turističkih filmova “The Golden City Gate” održan je u okviru upravo završenog sajma turizma u Berlinu “ITB NOW”.
U toku je glasanje za dijamantsku nagradu na ovom festivalu, za koju je film o Beogradu takođe u igri.

Autor filma “Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” je Dušan Stojančević, poznati autor brojnih turističkih, promotivnih filmova, reklama i video materijala, potpisnik filma “Beogradska ljubavna priča” (Belgrade Love Story) koji je predstavljao Beograd u zemlji i svetu 2019. godine, kao i prepoznatljivog kratkog filma A Day in Belgrade koji je svojevremeno objavila i Nacionalna geografija.
Učešće Turističke organizacije Beograda na festivalima turističkih filmova ove godine deo je kampanje za promociju Beograda kao turističke destinacije svetskoj publici imajući u vidu snažne kanale promocije i prestiž samih festivala.”, izjavio je Miodrag Popović, direktor TOB. „Unapred se radujemo i preostalim takmičenjima u ovoj festivalskoj godini i očekujemo dobar plasman”, dodao je Popović.
Festival u Berlinu deo je renomiranog godišnjeg Gran Pri takmičenja (The Grand Prix CIFFT Circuit) koji se održava u brojnim gradovima sveta pod okriljem CIFFT, Internacionalne komisije za festivale turističkih filmova, u partnerstvu sa Svetskom turističkom organizacijom UNWTO i Evropskom komisijom ETC.
Ove godine Gran Pri obuhvata 14 festivala među kojima su i takmičenja u Kanu, Rigi, Varšavi, Los Anđelesu, Kapadokiji, Njujorku, Zagrebu, Kejptaunu, kao i Velikom Gradištu u Srbiji.

Izvor: http://rtv.rs/ 

Youtube video: Dusan Stojancevic – Creative Light

Foto: youtubescreenshoot