Turizam Crne Gore u Novom Sadu

Direktorka TO Budva, Maja Liješević

Predstavnici turističke ponude crnogorske jadranske obale i turističkih centara na severu, poput Žabljaka i Kolašina, na čelu s Nacionalnom TO, organitovali su 26.o5.2021. promociju u Novom Sadu i pozvali Novosadjane i sve turiste iz Srbije da ovo leto provedu medju prijateljima.

Po rečima Maje Liješević, direktorke TO Budva, sezona je već počela s prvomajskim i vaskršnjim praznicima, hotelijeri i svi učesnici u lancu pružanja turističkih usluga su preduzeli sve zdravstvene mere u cilju bezbednosti gostiju, plaže su sve otvorene i radiće sa smanjenim brojem ležaljki, a cene smeštaja i ostalog će biti veoma povoljne. Ona je dodala da je za očekivati da će i potpisani sporazum izmedju obe zemlje o maksimalnoj liberalizaciji propisa o prelasku granica bez ikakvih porvrda i testova na covid 19, kao i najava Crene Gore da će u slučaju da bilo ko za vreme boravka na letovanju ipak oboli od ove bolesti biti lečen o trošku države, uz sve navedeno, biti važni u odlučivanju za opredeljenje u izboru mesta za ovogodišnje letovanje.

Promocija u Novom Sadu odvijala se na više punktova i u više prvaca. S obzirom na pobratimske odnose Budve i Novog Sada, nosilac združenog nastupa organizovala je TO Budva s novosadskom TO, a gradjanima se Crna Gora predstavila na Trgu Slobode. U novom hotelu PUPIN, predstavnici organizatora putovanja imali su priliku da u neposrednom kontaktu razmene mišljenja s turističkim poslenicima iz Crne Gore, a potom je organizovan i susret s medijima.

Izvor: Đorđe Mihajlović