U Sloveniji se ukidaju kovid potvrde

Vlada Slovenije je donela odluku o ukidanju kovid potvrda i samostestiranja učenika, a od sada neće više biti ni besplatnog testiranja brzim antigenskim testovima
Ministar zdravlja Slovenije Janez Poklukar je izjavio da od danas neće više biti provere PVT statusa građana (preboleli, vakcinisani, testirani), osim u bolnicama, domovina za starije, zatvorima i ostalim ustanovama. Osim toga, on je dodao da je već na snazi odluka po kojoj više nema provera kovid statusa na granicama pri ulasku u Sloveniju.
Ukida se testiranje u školama, ali će učenici u razredu i dalje morati da nose maske. U uslužnim delatnostima se takođe ukidaju ograničenja vezana uz broj osoba u istom prostoru, a ponovo se dozvoljava rad barova i noćnih klubova.

Građani i zaposleni u raznim kompanijama više neće kovid potvrdama morati da dokažu svoj status pri ulasku u kompaniju, prodavnice i tržne centre, u restorane i ostale prostore. Ukidaju se restrikcije i u radu ugostiteljskog sektora, što se odnosi i na ograničenje vremena njihovog rada.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/