ULCINJ SPREMAN ZA TURISTE

Direktor TO Ulcinja Gzim Hajdinaga

Direktor TO Ulcinja Gzim Hajdinaga

 

Ulcinj, najjužniji grad na crnogorskom delu Jadarana, po onome što smo videli i doživeli za vreme nedavne posete ovom biseru turizma, spremno dočekuje prve turiste.
Nekada moćan gusarski centar s vekovnom tradicijom u kome je krajem 16. veka robovao i čuveni španski pisac Miguel de Servantes i u kome se po predanju zaljubio u Dulcineu koja je bila i glavni lik u Don Kihotu, danas je poželjna turistička destinacija u koju rado dolaze mnogi gosti iz Regiona, ali i sveta.

„Naš grad je kosmopolitski jer kod nas je svaki gost dobrodošao i s pravom mogu da kažem da je najsigurniji u inače bezbednoj Crnoj Gori, rekao je za naš portal Gzim Hajdinaga, direktor Turističke organizacije ulcinja. Ako se ovome doda činjenica da na oko 13 kilometara peščane Velike plaže, koju mnogi zovu crnogorskom Kopakabanom, gosti mogu da ostvare distancu preporučenu zbog pandemije, da imamo divne plažice u u uvalama pod borovima, prelepu kamenitu plažu u Valdanosu, čuvenu Adu Bojane koja je raj za nudiste, jasno je da s pravom možemo da se nadamo velikom broju gostiju ovoga leta“.

Ulcinj je po njegovim rečima grad s veoma dugom ugostiteljskom tradicijom i poznat je po svojoj gostoljubivosti. Raznovrsna gastronomska ponuda i dobra zabava, gostima omogućavaju i nezaboravne večeri, a prednost za turiste iz Regiona su svakako i veoma prihvatljive cene.Ukoliko zdravstvena situacija bude povoljna, u Ulcinju se nadaju obnavljanju Letnje scene od početka avgusta, na kojoj će biti realizovani mnogi koncerti poznatih zvezda iz Regiona i Evrope.

Ukoliko se opredelite da ovoga leta budete gost ovog grada preporučujemo vam da obidjete Solanu i Šasko jezero koji su izuzetan rezervat ptica, napravite poneku fotku pored čuvenih kalimera za ulov ribe, provedete makar jedno popodne u vožnji čamcem po Bojani gde vam preporučujemo ručak ili romantičnu večeru u nekom od brojnih restorana na obali reke. Ako ste još i ljubitelji aktivnog odmora, onda ste izabrali pravo mesto, jer sportovi na vodi uz pomoć vetra na Velikoj plaži jesu nešto što zasigurno nećete zaboraviti.

Izvor: Đorđe Mihajlović

Foto 1: TO Ulcinj

Foto 2. Apartmani Montenegro

Foto 3: waytomonte.com

Foto 4: photomontenegro.me