VRH ŠUMADIJSKOG GOSTOLJUBLJA U ZORNIĆA KUĆI

Izborna i redovna Skupština Udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu Srbije, FIJET SERBIA, ogranka istoimenog svetskog udruženja koje je osnovano još 1954. godine u Parizu, danas 11.02.2022. održana je u etno kompleksu “Zornića kuća” u mestu Baćevac blizu Beograda.
Skupština je izabrala svoje novo rukovodstvo, a za predsednika s četvorogodišnljim mandatom imenovala je Djordja Mihajlovića, glavnog i odgovornog urednika Turističke prizme.
Novinari su imali zadovoljstvo da uz domaćina Elvisa Zornića i njegovu ćerku Teu, obidju ovaj zaista po mnogo čemu jedinstven kompleks, koji se prostire na 3,5 hektara, a tu su i novi planovi za sadržaje na dodatnih 4 ha parcele.
U etno komleksu su konak, restoran u kući iz 19. veka, letnja pozornica, kamp, štala s konjima i kućnim ljubimcima, multifunkcionalna sala opremljena u nekadašnjoj štali…
U podrumu je preko 50 vrsta rakija i stotinu domaćih vinskih brendova sokovi iz kućne radinosti, najbolji sirevi iz čitave Srbije i preradjevine i mesa razna…Servis i ljubaznost osoblja je nešto što je ukras čitavog doživljaja.
Sve ovo smešteno je u zelenoj, brižno negovanoj zelenoj oazi, pa se nadomak prestonice Srbije, ovde može doživeti potpuni spoj s prirodom.
Ako je i od Zornića, previše je!

Izvor: Đorđe Mihajlović

Foto: Đorđe Mihajlović