BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA, 28. avgusta od 16.30 časova

Na konferenciji za novinare, održanoj u Galerija Belgrade, najavljen je 16. Beogradski karneval brodova koji će se pod sloganom “Budi kao reka!” održati u subotu, 28. avgusta.
Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda (Visit Belgrade), istakao je da je Karneval jedna od omiljenih manifestacija u Beogradu, sa bogatim programom čiji je centralni deo Karneval na vodi i defile dekorisanih plovila. Pod utiskom jučerašnje kiše, Popović je poželeo lepo vreme kako bi ugođaj koji može da pruži ova manifestacija bio potpun.
Program počinje u 16.30 časova “Karnevalom na obali”, koji obuhvata defile Policijskog orkestra, nastup mažoretkinja iz Bele Crkve i vitezova Udruženja Svibor. Uslediće koncert za decu o kome je na konferenciji za novinare govorila Leontina Vukomanović, programski direktor Dečji kulturni centar Beograd (DKCB), koja će, zajedno sa Tijanom Dapčević, Jelenom Tomašević i nastupom dečijeg hora Hor Carolija zabaviti najmlađe, ali i sve druge posetioce. Njihov nastup planiran je od 16.45 časova. DKCB organizaje i kreativnu radionicu za decu “Budi kao reka”, kao jedan od pratećih programa Beogradskog karnevala brodova.
U okviru pratećeg programa planiran je i performans na štulama, Karnevalski bazar (sa domaćim i zdravim proizvodima, suvenirima i nakitom), Venecijanski bazar, a savetovalište Bebiron odgovoriće na sva pitanja zainteresovanih roditelja.
Centralni deo događaja, svečana povorka dekorisanih plovila, počeće u 18.30 časova i kretaće se rekom Savom uzvodno od Brankovog mosta do kraja Sava promenade. Kako je najavio Petar Antić, kapetan povorke na reci, sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade. Posle defilea, od 19.15, mladi operski pevači izvodiće numere iz opera “Karmen”, a potom će uslediti koncert grupe Texas Flood. Nenad Zlatanović, frontmen grupe, najavio je dobru svirku jer je iza benda 15 godina rada i više od tri hiljade nastupa.
Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku Skupštine grada Beograda i u saradnji sa Belgrade Waterfront i TC Galerija.

Izvor: Revija Uno

Foto: Revija Uno