GRAD IZMEDJU DVE ČAROBNE OBALE

Direktor TO Bar, Emil Kukalj

Grad Bar, ili kako ga ćesto zovu vodena kapija Crne Gore, ima veoma dugu istoriju i kroz nju je uvek bio mesto suživota različitih nacija i religija o čemu svedoče brojni kulturni spomenici. Barska rivijera se proteže izmedju dve čarobne obale, jezerske i morske, ponosi se svojim starim gradom i najstarijom maslinom u Evropi, prelepim plažama i vidikovcima, ali i dobrim hotelima i ugostiteljskom tradicijom.

„Turistička sezona koja upravo kreće biće definitivno bolja od lanjske koje gotovo da nije ni bilo i mi se prema njoj ni ne ravnamo, već po rezultatima iz 2019. g. i nadamo se da ćemo dostići barem 50 odsto, a mereno po finansijskim efektima do 40 odsto, rekao nam je Emil Kukalj, direktor Turističke organizacije Bara i dodao. Ovo je je jedna realna procena s umerenom dozom optimizma, jer mnogo je još neizvesnosti pred nama. Nadam se ipak rezultatima koji će svim nosiocima turizma omogućiti solidnu osnovu za 2022. godinu.“

Što se priprema za sezonu tiče, one su po njegovim rečima uglavnom završene, u hotelima i restoranima se maksimalno sprovode sve preporučene mere zaštite kao bi gosti mogli biti sigurni, a nadaju se, ukoliko prilike dozvole, obnavljanju i pojedinih manifestacija. Za turiste iz Srbije TO Bar i železnice iz obe zemlje za ovo leto pripremaju brojne popuste i pogodnosti kroz kampanju – vozom do Bara.

Barska rivijera je inače specifična i nije klasično kupališna destinacija. Naime, ovde ima preko 150 kilometara uredjenih pešačkih staza, postoje odlični uslivi za vožnju bicikla, neverovatni vidikovci s klupama za predah, mogućnosti za vožnju i uživanje u nacionalnom parku Skadarsko jezero i još mnogo toga što možete doživveti baš u ovim mesecima koji prethode vrelom letu.

Izvor: Đorđe Mihajlović

Foto 1: standard.co.me

Foto 2: wikipedija

Foto 3: waytomonte.com

Foto 4: Green top Apartmani

Foto 5: Apartmani Sofija