HRVATSKOJ STATUS „PREFERRED DESTINATION“ EVROPSKOG UDRUŽENJA PUTNIČKIH AGENCIJA I TUROPERATORA

Hrvatska turistička zajednica i Evropsko udruženje putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) potpisali su sporazum kojim Hrvatska u 2021. godini ima status „Preferred Destination“, odnosno „Odabrane destinacije“ krovnog evropskog udruženja putničkih agencija i turoperatora.

Ovim se sporazumom dve strane obavezuju na međusobnu aktivnu saradnju s ciljem povratka i jačanja turizma u Hrvatskoj u 2021. godini. Tako će tokom narednih 12 meseci, ECTAA postaje ključni međunarodni partner u promociji hrvatskog turizma i putovanja kroz jačanje odnosa evropskih putničkih agencija i turoperatora s destinacijskim menadžment organizacijama i ostalim partnerima u Hrvatskoj.

„Veseli me što su ECTAA i Hrvatska ponovo partneri. Hrvatska je bila ECTAA-ina omiljena destinacija pre gotovo deset godina, što je rezultiralo boljim i snažnijim vezama između hrvatskih agenata i naših članova. U trenutnim teškim okolnostima, uvereni smo da će ova saradnja olakšati nova putovanja u Hrvatsku“, izjavio je predsednik ECTAA-e Pawel Niewiadomski.

Podsetimo, ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i turoperatora iz 30 europskih zemalja, među kojima je 27 zemalja iz Europske unije te predstavlja oko 70 hiljada putničkih agencija i turoperatora u Evropi, koji pružaju savetodavne usluge, usluge transporta, smeštaja te ostalih turističkih usluga i aktivnosti.

Polugodišnji sastanak ECTAA-e održaće se u Hrvatskoj

Kako ističu iz HTZ-a, do kraja godine planirane su brojne aktivnosti usmerene na pozicioniranje Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije, posebno za digitalne nomade. U Hrvatskoj će se uskoro implementirati i nova sigurnosna oznaka za sve pružatelje usluga u turizmu, koja će funkcionisati zajedno sa postojećim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima. Organizovaće se i poseban webinar na temu mogućnosti koje se nude na hrvatskom tržištu, a svoj polugodišnji sastanak ECTAA će ovog proleća održati upravo u Hrvatskoj pa će nacionalni delegati ovog udruženja iz prve ruke upoznati sigurnosne mere i turističku ponudu Hrvatske.

„Ponosni smo što je Hrvatska, nakon gotovo deset godina, ponovo izabrana za preferiranu destinaciju ovog značajnog evropskog udruženja. Reč je o sjajnom programu i prilici da se Hrvatska predstavi kao sigurna i atraktivna destinacija pred čak 70 hiljada putničkih agencija i turoperatora širomEvrope. U trenutku kad turistički sektor i putnici širom sveta željno iščekuju povratak putovanja, isticaćemo sigurnost i blizinu Hrvatske kao turističke destinacije, bogatstvo hrvatske turističke ponude, prekrasnu prirodu, jedinstvenu baštinu i raznovrsnu gastronomiju“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Dobro je podsetiti, kako je predsednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba iz Uniline-a, prošle godine ponovo izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e.

Izvor: hrturizam.hr