LH&V brend domaćin senzacionalnog gastronomskog događaja: Ovog leta četiri svetske kulinarske zvezde s Mišelinovim zvezdicama kuvaju u Alhambri

U raskošnom Boutique Hotelu Alhambra u Lošinju, jednom od top 10 hotela u Evropi, ovog leta gostovaće velike međunarodne kulinarske zvezde. Neuobičajeno veče čistog gastronomskog hedonizma Mid Summer Epicurean Extravaganza, koje je s pažnjom osmislio kulinarski kvartet vrhunskih šefova iz restorana poznatih po Mišelinovim zvezdicama, jedinstveno je gastronomsko iskustvo koje će sigurno oduševiti sve okupljene 7. avgusta u lošinjskoj gastronomskoj oazi – uvali Čikat.
Četiri kulinarska maestra predvode ovu ekskluzivnu gastronomsku avanturu. Šef Christian Kuchler od ove sezone sarađuje s LH&V brendom i Alhambru pretvara u novo središte događaja u Evropi. Reč je o šefu koji je od roditelja preuzeo poznati švajcarski restoran Taverne zum Schäfli. S obzirom na bogato iskustvo i majstorstvo kulinarskih tehnika, osvojio je čak dve Mišelinove zvezdice i 18 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau. Dinamična kulinarska karijera nagrađivanog kuvara Sebastiena Ziera obuhvata niz poznatih restorana s Mišelinovim zvezdicama širom Evrope. Trenutno stoji za kormilom restorana Einstein Gourmet nagrađenog s dve Mišelinove zvezdice i 18 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau. Vrhunski šef Stefan Heilemann nedavno je proglašen šefom godine u Švajcarskoj, ima impresivan kulinarski repertoar iza sebe i nosilac je dve Mišelinove zvezdice i 18 bodova Gault&Millau vodiča. Mladi austrijski kuvar Michael Gollenz vodi kuhinju à la carte restorana Alfred Keller u Boutique Hotelu Alhambra. Restoran je dobio izuzetno visoke ocene za izvanredne kulinarske veštine i impresivnu gastronomsku ponudu koju je Mišel uspeo da predstavi tokom samo nekoliko meseci nakon što je preuzeo kormilo restorana.
Jedinstveni nivo usluge predstavljene u luksuznom okruženju uvale Čikat učvrstila je poziciju hotela brenda Lošinj Hotels & Villas među vodećim luksuznim hotelima sveta. Zadivljujuća priroda, nenadmašni nivo luksuza, te besprekorna personalizovana usluga, najbolje opisuju ponudu hotela iz luksuzne kolekcije ovog lošinjskog hotelskog brenda.

Boutique Hotel Alhambra, član prestižnih lanaca Small Luxury Hotels of the World i Virtuoso, deo je luksuzne kolekcije brenda Lošinj Hotels & Villas koji čine i Hotel Bellevue, kao i luksuzne vile – Vila Augusta, Vila Mirasol i Vila Hortensia, smeštene uz samu obalu bajkovite lošinjske uvale Čikat. Upravo zbog svega ovog, nagrađivani šefovi odabrali su uvalu Čikat za održavanje ovog jedinstvenog događaja i prezentaciju svojih kulinarskih veština.

Ovaj ekskluzivni događaj započeće šampanjcem i kavijarom u slikovitom okruženju blistavog tirkiznog mora i veličanstvenog zalaska sunca u društvu kulinarskih zvezda, nakon čega će uslediti spektakularna večera od više gangova, rezultat izvanrednog kulinarskog umeća i izuzetnog kreativnog talenta svakog od šefova. Uparena s izvrsnim vinom po izboru stručnjaka, uključujući limited-edition kolekciju Artisti per Frescobaldi en Magnum i Benvenuti Teran, pažljivo osmišljena epikurejska avantura oduševiće svakog istinskog ljubitelja hrane i pića. Mid Summer Epicurean Extravaganza veličanstveno veče nastaviće se uz neodoljivu simfoniju slatkih zalogaja i deserta u privatnoj vili iz ultra luksuzne kolekcije vila gde će gosti moći da uživaju u odabranim likerima, vrhunskim cigarama i dobroj muzici.

Izvor: https://www.turistickisvet.com/

Foto: Lošinj Hotels & Villas