Na šest sati vožnje od Beograda nalazi se pravo selo Deda Mraza 

Miris kuvanog vina, prostranstva prekrivena snegom, praznične poslastice i tople kućice s kaminom slika su koja nas oduševljava iz godine u godinu. I dok neki za takav doživljaj odlaze sve do Finske, na svega šest sati od Beograda smestilo se bajkovito selo Deda Mraza koje vredi posetiti.
U podnožju Julijskih Alpa nalazi se Kranjska Gora, poznato skijalište koje svake zime okuplja zaljubljenike u adrenalin, ali i sve one koji planinu prekrivenu snegom biraju pre prazničnih gužvi u velikim evropskim gradovima.
Lepote Kranjske Gore naširoko su poznate, ali ne koliko i maleno selo Deda Mraza koje se skriva u njenim prostranstvima i mistično se tu pojavi čim novembar pokuca na vrata, piše Zadovoljna.hr.
Alpska Vasica izgleda kao da je ispala iz božićne razglednice i savršena je destinacija za porodice s decom, prijateljice koje žele da naprave najlepšu božićnu fotografiju, ali i parove kojima je prioritet beg od gradske vreve – u nešto intimnije okruženje.
Alpsko selo svake godine zatrpa sneg, a društvenim mrežama se šire fotografije koje oduzimaju dah. Maleni trg sa crkvom, mnoštvo lampica, okićene jelke i beli vrhovi samo su delić onoga što možete doživeti ako za ove praznike odlučite da skoknete do Slovenije.
Bajkovito mesto poznato je odredište za skijaše koji tamo odlaze da se ugreju, ali u zadnje je vreme postalo glavna atrakcija toga kraja. Sadržaja tamo ima u izobilju pa svako od posetilaca može da pronađe nešto za sebe.
Nakon šetnje seoskim ulicama, posetioci mogu da ugreju ruke pokraj vatre, naprave najlepšu prazničnu fotografiju i da uživaju u svežem vazduhu koji miriše na cimet.

Nedaleko od Kranjske gore nalazi se i jezero Jasna, koje takođe vredi posetiti ako vas put odvede u selo Deda Mraza.

Iako nije poznato poput Bleda, ovaj slovenački dragulj mami svojom lepotom, a posebno su zanimljivi stakleni igloi u kojima kuvano vino ima još bolji ukus.

Izvor: Zadovoljna.hr

Foto: Turistička zajednica Kranjske gore

Foto: Instagram@Jasna Chalet Resort