Najpopularnija krstarenja, brodovi i destinacije ovog leta

Bilo je mnogo ohrabrujućih trendova u krstarenju koji su se pojavili ovog leta, uključujući sjajne uštede i dodatne pogodnosti i opuštanje nekih protokola za ukrcavanje na COVID-19 dok zemlje širom sveta popuštaju svoja ograničenja ulaska. Pored toga, postoji nekoliko linija za krstarenje, brodova i destinacija koje u ovo doba godine izazivaju više interesovanja putnika od drugih. Da bi se tačno utvrdilo koje, onlajn tržište krstarenja CruiseCompete.com je objavilo svoj mesečni izveštaj CruiseTrends za jul, otkrivajući linije krstarenja, brodove, luke i itinerare za koje putnici pokazuju najveće interesovanje na osnovu stvarnih zahteva potrošača i transakcija koje se odvijaju na CruiseCompete.com
Najpopularnije linije za krstarenje

Royal Caribbean International nastavlja da dominira na listi najpopularnijih premium linija za krstarenje ovog leta, ističući Celebrity Cruises i Norwegian Cruise Line, na osnovu ukupnog broja zahteva za ponudu od CruiseCompete-a. U međuvremenu, luksuzni putnici pokazuju najveće interesovanje za Oceania Cruises, a zatim Cunard Line i Azamara. American Cruise Lines je najpopularnija kompanija za krstarenje rekom od jula, dok Viking River i American Queen Voyages takođe izazivaju značajnu buku među letnjim putnicima.
Najtopliji brodovi za krstarenje
Flota Royal Caribbean International je dobro zastupljena među najpopularnijim premium brodovima za krstarenje ovog jula, sa najvećom potražnjom Harmony of the Seas, a zatim Oasis of the Seas, Symphony of the Seas i Allure of the Seas. Cunard’s Queen Mary 2 i dalje je hit među luksuznim putnicima, koji takođe pokazuju interesovanje za Oceania Riviera i Oceania Insignia kompanije Oceania Cruises. Kada je reč o krstarenjima rekama, američka kraljica i grofica američke kraljice putovanja imaju značajan zamah ovog leta, zauzimajući prvo i treće mesto. Nova američka melodija American Cruise Linesa takođe privlači dosta pažnje, zauzimajući drugo mesto.
Najtraženije destinacije
Evropa i Severna Amerika ostaju dva najtoplija regiona za krstarenje. Evropa je na prvom mestu u kategoriji reka i na drugom mestu među luksuznim putnicima, dok je Severna Amerika na drugom mestu iu premium segmentu i u segmentu krstarenja rekom i na trećem u kategoriji luksuza. Karibi su vodeća regija za premium putnike, a Mediteran je najtraženiji za luksuznu plovidbu. Sjedinjene Američke Države su zemlja broj jedan za luksuzne putnike na krstarenju i druga najpopularnija među premium putnicima i putnicima na rečnim krstarenjima. Bahami su najtraženija zemlja za premium jedrenje, a Meksiko zaokružuje prva tri na tom tržištu. U međuvremenu, van SAD, luksuzni putnici gledaju u evropske zemlje, uključujući Grčku, Španiju, Italiju i Francusku. Većina rečnih gostiju želi da krstari Nemačkom, ali takođe pokazuju interesovanje za Francusku, Holandiju i Austriju.
Najbolje luke za krstarenje
Najpopularnije premium luke za krstarenje koje možete posetiti ovog leta mogu se naći širom Kariba, a Nasau, Kokokej i Kozumel su na prvom, drugom i trećem mestu. U segmentu luksuza, putnici posmatraju Grčku, posebno Mikonos i Santorini, dok je Kušadasi, Turska, na trećem mestu. Kada su u pitanju najpopularnije luke za rečna krstarenja, Evropa, uglavnom Nemačka, krade predstavu, a najveće interesovanje izazivaju Keln, Beč, Budimpešta, Koblenc i Pasau. Što se tiče luka polaska, Florida je i dalje najbolja tačka ukrcaja za premium putnike na krstarenju, jer su Fort Loderdejl, Majami i Port Kanaveral na vrhu julske rang liste. Florida je takođe hit za luksuzne putnike na krstarenju, koji u većini slučajeva žele da krenu iz Majamija. Barselona i Atina su takođe popularne polazne tačke. Kada su u pitanju najtoplije luke za polazak za rečna krstarenja trenutno, Amsterdam, Pariz i Nju Orleans prednjače.

Izvor: https://www.turistickizurnal.com/- TravelPulse

Fotografija: Pixabay