Najveći festival piva se vraća posle dve godine pauze

U Minhenu će nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije ponovo biti održan čuveni Oktoberfest. Najveći festival piva na svetu je svake godine okupljao oko šest miliona posetilaca
Oktoberfest će ove godine biti održan od 17. septembra do 3. oktobra. Organizatori su najavili da neće biti nikakvih epidemioloških mera ili ograničenja za posetioce ukoliko posete najveći festival piva.

Za početak ovog festival vezuje se 1810. godina, kada je prvi put 12. oktobra održana svečanost u čast venčanja princa Ludviga sa princezom Therese von Sachsen-Hildburghausen. Na ulicama Minhena je organizovana i trka konja koja je tradicionalno održavana svake naredne godine. Svečanost je na kraju prerasla u festival koji je danas poznat kao Oktoberfest.
Oktoberfest je inače mesto rezervisano za ljubitetlje piva i nemačkih uličnih specijaliteta, kao što su čuvene bavarske kobasice. Poastoji i ulična hrana koju ne biste očekivali kod Nemaca, saznajte više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Izvor: https://tumagazin.rs/

Foto: https://tumagazin.rs/